Πώς να μακιγιάρεις τα μάτια σου ανάλογα με το σχήμα τους

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να μακιγιάρεις τα μάτια σου ανάλογα με το σχήμα τους
Τα μάτια όπως ξέρουμε είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Αυτά δίνουν την ιδιαιτερότητα στο πρόσωπό μας. Το μακιγιάζ είναι ικανό να σας δώσει περισσότερη λάμψη και να τονίσει τα χαρακτηριστικά σας.
Στο σημερινό άρθρο θα σας δώσουμε συμβουλές για το πώς να κρύψετε ατέλειες, να αναδείξετε τα καλά σας χαρακτηριστικά και γενικώς για να τονίσετε το βλέμμα σας. Για να δούμε τι μάτια έχετε λοιπόν…
Μικρά μάτια
Αν τα μάτια σας είναι μικρά, χρησιμοποιείστε σκιά σε ανοιχτούς τόνους. Απλώστε την στα πάνω βλέφαρα ξεκινώντας από τις βλεφαρίδες και φτάνοντας στα φρύδια και βάλτε λίγο πιο σκούρα σκιά στην πτυχή των ματιών ανάμεσα στο βλέφαρο και το δέρμα κάτω από το φρύδι. Χρησιμοποιείστε μολύβι ματιών στο επάνω βλέφαρο και τράβηξε τη γραμμή όσο πιο κοντά στις βλεφαρίδες γίνεται. Επίσης είναι πολύ βασικό, να προσέχετε το σχήμα των φρυδιών σας, στα μικρά μάτια συνήθως ταιριάζουν τα λεπτά φρύδια.
Ελαφρώς «πρησμένα» μάτια
Για να διορθώσετε αυτή την ατέλεια βάλε τη βασική σκιά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στις μέσα άκρες των ματιών σου, έπειτα απλώστε σκούρα σκιά στην πτυχή των βλεφάρων. Κάντε το περίγραμμα του πάνω βλεφάρου με ένα μολύβι ματιών. Μην κάνετε περίγραμμα κάτω από το μάτι, θα τονίσετε το πρήξιμο. Τέλος βάλτε μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφαρίδες και είσαστε έτοιμες.
Αμυγδαλωτά μάτια
Αν έχετε αυτό το σχήμα ματιών μπορείτε να τα τονίσετε ματιά σας απλώνοντας ανοιχτόχρωμη σκιά σε όλο το πάνω βλέφαρο από τις βλεφαρίδες μέχρι τα φρύδια και με μία  πιο σκούρα σκιά τραβήξτε μία γραμμή σύρριζα στις πάνω βλεφαρίδες και ελαφρώς σβήστε την.
Στρογγυλά μάτια
Τα στρογγυλά μάτια εύκολα μπορούν να μεταμορφωθούν αν απλώσετε ελαφριάς απόχρωσης σκιά σε όλο το πάνω βλέφαρο. Βάλτε μια σκούρα σκιά στην πτυχή του πάνω βλεφάρου. Απλώστε μια πιο σκούρα σκιά στο πάνω βλέφαρο ακριβώς πάνω από τη γραμμή των βλεφαρίδων και φορέστε μάσκαρα τονίζοντας τις βλεφαρίδες στις έξω άκρες των ματιών.
«Λυπημένα» μάτια
Είναι τα μάτια των οποίων οι έξω γωνίες τείνουν προς τα κάτω. Για να τα μακιγιάρετε σωστά ξεκινήστε από το μολύβι ματιών το οποίο οπτικά θα ανασηκώνει τις άκρες των ματιών σας. Κάντε το περίγραμμα του ματιού στο πάνω και κάτω βλέφαρο, προσπαθήστε όμως η γραμμή να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτή ή και να μην υπάρχει καθόλου στη μέση των βλεφάρων. Απλώστε σκιά μεσαίας απόχρωσης σε όλο το βλέφαρο και σκούρα στην πτυχή του βλεφάρου. Σβήστε ελαφρώς το περίγραμμα του μολυβιού προσέχοντας να μην ενωθούν οι γραμμές του πάνω και κάτω βλεφάρου. Και τέλος φορέστε μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφαρίδες.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος