Τι γυμναστική χρειάζεται ο σωματότυπός σας

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τι γυμναστική χρειάζεται ο σωματότυπός σας
Είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλαπλά για το σώμα και στην υγεία μας. Ωστόσο, μπορείτε να ωφεληθείτε ακόμα περισσότερο αν εντάξετε στο πρόγραμμα σας ασκήσεις που ταιριάζουν απόλυτα στον δικό σας σωματότυπο.
Σώμα σε σχήμα αχλάδι
Για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να μειώσετε το λίπος στο σώμα σας, η αεροβική άσκηση είναι ό,τι καλύτερο για σας. Το ποδήλατο, το περπάτημα και το ελλειπτικό είναι τα ιδανικότερα. Η καλύτερη ώρα για να γυμνάζεστε είναι το πρωί και το βράδυ. Ξεκινήστε με δύο φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά και αργότερα συνεχίστε με τρεις φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά. Κάντε ήπιες ασκήσεις με βαράκια, μόνο για το πάνω μέρος του σώματος.
Σώμα αδύνατο
Εφόσον είστε αδύνατη, δε χρειάζεστε πολλή και έντονη αεροβική γυμναστική. Αντίθετα, εκείνο που χρειάζεστε είναι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, καθώς θα βοηθήσουν να αποκτήσετε μυς και να «χτίσετε» το σώμα σας. Σημαντικό είναι να τις εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Αν ανησυχείτε μήπως γίνετε υπερβολικά μυώδεις, μάθετε ότι δεν πρέπει να φοβάστε κάτι τέτοιο, αφού ο σωματότυπός σας δε θα το επιτρέψει.
Σώμα αγορίστικο
Η μυϊκή σας δύναμη είναι αρκετή, οπότε δε χρειάζεστε να «χτίσετε» μυς. Η γυμναστική σας πρέπει να προσανατολίζεται στην αερόβια άσκηση, καθώς έτσι θα «κάψετε» το λίπος. Επίσης, στην περίπτωσή σας καλό κάνουν και τα προγράμματα γυμναστικής που χαρίζουν ευλυγισία. Το ποδήλατο, η κωπηλασία και το κολύμπι είναι μερικά αθλήματα χαμηλής έντασης που θα σας βοηθήσουν πολύ. Επιπλέον, επειδή στερείστε λίγο σε ευκινησία, θα πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας κι ένα δεκάλεπτο με ασκήσεις στρέτσινγκ. Τέλος, η γιόγκα θα βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη συγκέντρωση.
Σώμα κλεψύδρα
Tο μυοσκελετικό σας σύστημα είναι η αχίλλειος πτέρνα σας. Για να δυναμώσετε επομένως τους μυς και τα οστά σας, χρειάζεστε συστηματική μυϊκή ενδυνάμωση. Πρέπει, όμως, να ξεκινήσετε με αερόβια γυμναστική όπως ποδήλατο, περπάτημα και ελλειπτικό. Χρειάζεται να γυμνάζεστε τρεις φορές την εβδομάδα με αερόβια άσκηση επί 30 λεπτά. Μπορείτε επίσης να κάνετε προπόνηση με βάρη τρεις φορές την εβδομάδα, δύο με τρία σετ για κάθε ομάδα μυών. Το βράδυ είναι η καλύτερη ώρα για να γυμνάζεστε.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος