Καταπολέμησε ατονία και υπνηλία στη δουλειά

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταπολέμησε ατονία και υπνηλία στη δουλειά
Όσο και να έχεις συνηθίσει να δουλεύεις πολλές ώρες και να αποδίδεις ικανοποιητικά, πάντα θα υπάρχουν οι φορές που θα αισθάνεσαι ένα είδος ατονίας σε συνδυασμό με υπνηλία και δυσκολία συγκέντρωσης. Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνη, και το καλύτερο, υπάρχουν και τρόποι να το καταπολεμήσεις να αυξήσεις την ενέργεια σου και κατά συνέπεια και την αποδοτικότητά σου. Για να δούμε λοιπόν τους τρόπους…
Πιες λίγο νερό
Αντί να πιεις ακόμα έναν καφέ που δεν θα σε βοηθήσει και τόσο πολύ, κάνε κάτι πιο ευεργετικό για τον εαυτό σου, πιες λίγο νερό. Πέρα από τα εξαιρετικά οφέλη που έχει στον οργανισμό, το νερό σε ενεργοποιεί και καταπολεμά την κόπωση.
Σήκω από το γραφείο σου για λίγο
Το να σηκωθείς από το γραφείο σου και να περπατήσεις για πέντε λεπτά, θα σε αναζωογονήσει και θα σε αφυπνίσει.
Μην τρως μπροστά από τον υπολογιστή
Από πολλές έρευνες έχει παρατηρηθεί ό,τι μεγάλο ποσοστό εργαζομένων τρώνε το μεσημεριανό και το κολατσιό τους, καθισμένοι στο γραφείο τους συνεχίζοντας παράλληλα την δουλειά τους. Το να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα διάλειμμα για φαγητό θα σε βοηθήσει χαλαρώσεις λίγο και μετά να συνεχίσεις την εργασία σου συγκεντρωμένη και πιο παραγωγική.
Όχι στη ζάχαρη αλλά ναι στην πρωτεΐνη
Η διατροφή σου παίζει πολύ βασικό ρόλο σε πολλά, αλλά και στην αποδοτικότητα σου. Για να είσαι ενεργητική και δυναμική στην δουλειά σου προτίμησε πρωτεϊνούχα σνακ στο γραφείο όπως είναι τα αμύγδαλα και το γιαούρτι, απέφυγε να τρως πατατάκια και γκοφρέτες που δεν σε ωφελούν σε τίποτα.
Κάνε μικρά διαλείμματα κάθε 90 λεπτά
Μην αγνοείς τα σημάδια που σου δείχνει ο ίδιος σου ο οργανισμός. Κατά μέσο όρο το σώμα μπορεί να συγκεντρωθεί σε μία πνευματική δραστηριότητα για ενενήντα λεπτά πριν καταληφθεί από κούραση. Με το να πιείς άλλον έναν καφέ όταν νιώθεις κουρασμένη δεν είναι λύση, προτιμότερο είναι κάθε ενενήντα λεπτά να σηκώνεσαι από το γραφείο σου και να περπατάς  δύο λεπτά για να ξεκουράσεις το μυαλό σου.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος