Φθινοπωρινές νότες στο σπίτι σας

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τετάρτη, 24 Οκτώβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φθινοπωρινές νότες στο σπίτι σας
Η είσοδος του φθινοπώρου δημιουργεί σε όλες μας την ανάγκη για ανανέωση των χώρων του σπιτιού. Φέτος στην μεγάλη πλειοψηφία τα πορτοφόλια διαθέτουν λιγοστό περιεχόμενο για να αντικαταστήσετε βασικά κομμάτια όπως τραπεζάκια, καναπέδες, κατά συνέπεια πρέπει να φροντίσετε την πολυπόθητη ανανέωση του χώρου με όσο γίνεται χαμηλότερο κόστος.
Ο πιο διαδεδομένος και πιο οικονομικός τρόπος για να αλλάξετε την όψη του καθιστικού και του σαλονιού είναι με το να εκμεταλλευτείτε τις διακοσμητικές ικανότητες που ένα ριχτάρι μπορεί να σας προσφέρει.
Στο εμπόριο υπάρχει μια ατελείωτη ποικιλία από σχέδια και υλικά. Από πανάκριβες γούνες και κασμίρια μέχρι πιο προσιτά σενίλ και βαμβακερά ριχτάρια. Τα σχέδιά τους, ακολουθούν τις τάσεις της μόδας άρα… διαλέξτε και ντύστε αναλόγως το σαλόνι σας ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες.
Όλα με μέτρο
Μην καλύψετε όλους τους καναπέδες, όλες τις πολυθρόνες και όλες τις καρέκλες με ριχτάρια. Το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον αντιαισθητικό. Αποφασίστε λοιπόν, ποιον καναπέ απʼ όλους θα διακοσμήσετε με ένα ριχτάρι πριν αποφασίσετε για το σχέδιο. Ανάλογα με το μέγεθος και το στιλ των καναπέδων χρειάζονται διαφορετικά στιλ ριχταριών.
Διαλέξτε χρώμα
Περιεργαστείτε τον χώρο σας, αποφασίστε αν θα κρατήσετε ή όχι κάποια χρωματιστά διακοσμητικά, σκεφτείτε ποια χρώματα ταιριάζουν στο ύφασμα του καναπέ σας και με αυτά τα κριτήρια αποφασίστε σε ποια χρωματική γκάμα θα στραφεί η αναζήτησή σας. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν ολόλευκο καναπέ, δώστε του χρώμα διαλέγοντας ένα ριχτάρι σε κάποιο έντονο χρώμα.
Επιλέξτε υλικό
Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος ο καναπές σας είναι καθοριστικό για το τι ριχτάρι θα επιλέξετε. Για παράδειγμα ένας καλόγουστος αλλά «κρύος» δερμάτινος καναπές μπορεί να αποκτήσει ζεστασιά με ένα σενίλ ριχτάρι.
Και τέλος διακοσμείστε
Είσαστε έτοιμες λοιπόν να διαλέξετε το ριχτάρι που θα δώσει άλλη όψη τον χώρο του καθιστικού ή του σαλονιού σας. Επιλέξατε το ριχτάρι που ταιριάζει απόλυτα στο γούστο σας αλλά και στον χώρο.
Κάντε αρκετές δοκιμές πάνω στον καναπέ για το πώς θα το στρώσετε. Αν είναι μικρό μπορείτε να το ρίξετε διαγώνια, καλύπτοντας το ένα μπράτσο του καναπέ. Αν είναι μεγάλο μπορείτε να το στερεώσετε κάτω από τα μαξιλάρια και να δέσετε κόμπους τις άκρες για να μην ακουμπάει στο πάτωμα.
Αφού στρώσετε το ριχτάρι σας συμπληρώστε την ανανέωση της εμφάνισης του καθιστικού με διακοσμητικά μαξιλαράκια στα χρώματα του καναπέ ή του ριχταριού. Μη φοβηθείτε να «παίξετε» με τα ασορτί σχέδια. Διαλέξτε εμπριμέ ή πολύχρωμα μαξιλαράκια για να τα συνδυάστε με ένα μονόχρωμο ριχτάρι ή το αντίθετο. Καλή επιτυχία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος