Πώς να κρύψεις τη ρίζα σου

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να κρύψεις τη ρίζα σου
Και τι δεν έχεις κάνει για να καταπολεμήσεις το σύνδρομο της μαύρης ή ακόμη χειρότερα λευκής ρίζας. Το θέμα αυτής της διχρωμίας σε απασχολεί κάθε σχεδόν 15 με 20 ημέρες. Παρακάτω θα δούμε κάποια μυστικά που θα σε βοηθήσουν να κρύψεις τέλεια τη ρίζα που μόλις άρχισε να ξεπροβάλει και να κερδίσεις μερικές μέρες παράταση από την επίσκεψη στο κομμωτήριο.
Όχι χωρίστρα στη μέση
Έχεις εντοπίσει ότι ειδικά στη μέση του κεφαλιού οι άσπρες τρίχες είναι περισσότερες; Δεν είναι τίποτα απλά επειδή ο ήλιος πέφτει εκεί φαίνεται πιο έντονα η ρίζα σου. Δεν έχεις παρά να αλλάζεις τη χωρίστρα σου και να δεις ότι τα λευκά σου δε θα φαίνονται καθόλου έντονα.
Μάσκαρα και για τα μαλλιά σου
Η πιο συγκλονιστική εφεύρεση μετά τις βαφές μαλλιών δεν είναι άλλη από τη μάσκαρα που καλύπτει τα λευκά ή απλά τη μαύρη σου ρίζα. Έχεις ραντεβού με τον άντρα της ζωής σου αλλά δεν πρόλαβες να πάς κομμωτήριο για να βάψεις τη ρίζα σου; Άπλωσε όσες στρώσεις μάσκαρα χρειάζεται στις ρίζες των μαλλιών σου και κάλυψε έτσι έστω και προσωρινά την αντιαισθητική διχρωμία. Στο εμπόριο θα βρεις τη συγκεκριμένη μάσκαρα σε τέσσερις αποχρώσεις (για ξανθά, καστανά, κόκκινα ή μαύρα μαλλιά) δεν έχεις παρά να διαλέξεις αυτή που καλύπτει τέλεια τη δική σου ρίζα και ταιριάζει με το υπόλοιπο χρώμα σου.
Δώσε βάση στα χτενίσματα
Δε χωράει αμφιβολία ότι ορισμένα χτενίσματα δίνουν έμφαση στη διαφορά του χρώματος μεταξύ ρίζας και υπόλοιπου μαλλιού. Αν για παράδειγμα βάφεις τα μαλλιά σου ξανθά και το φυσικό σου είναι αρκετά πιο σκούρο τότε δεν έχεις παρά να αποφύγεις επιμελώς τις αλογοουρές όπως επίσης καλό είναι να ξεχάσεις τα ολόισια μαλλιά τουλάχιστον για όσο έχεις παρατηρήσει ότι η ρίζα των μαλλιών σου έχει χρωματική απόκλιση από το υπόλοιπο χρώμα.
Πάντα με την πούδρα σου
Η πούδρα για τα μωρά τώρα γίνεται το όπλο σου για τέλεια μαλλιά αν είσαι βαμμένη ξανθιά. Βέβαια υπάρχουν ειδικές πούδρες για τα μαλλιά στο εμπόριο αλλά δεν έχει διαφορά στο αποτέλεσμα.
Το τέλειο καμουφλάζ για τη μαύρη ρίζα δεν είναι άλλο από την πούδρα που καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τη μαύρη ρίζα σου. Άπλωσε λίγη στις ρίζες σου και βούρτσισε καλά τα μαλλιά σου. Η πούδρα για τα μωρά είναι ότι καλύτερο και αν έχεις λιπαρά μαλλιά αφού απορροφά τη λιπαρότητα αλλά πρόσεξε μην το παρακάνεις γιατί θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.
Πες ναι στη λακ
Απλά χρησιμοποιώντας μια καλή λακ ειδικά για όγκο επιτρέπεις στα μαλλιά σου να πέσουν γύρω στο πρόσωπό σου κρύβοντας έτσι τις ρίζες σου. Όπως και να τα πιάσεις, μια καλή λακ θα σε βοηθήσει να κρύψεις τη ρίζα σου όσο καλύτερα μπορείς.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος