Πώς να αποκτήσεις συναισθηματική πληρότητα

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να αποκτήσεις συναισθηματική πληρότητα
Η συναισθηματική κατάσταση κάθε γυναίκας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή της ζωή. Στις μέρες μας που όλα γίνονται όλα πιο δύσκολα σε οικονομικό επίπεδο το μόνο που μας σώζει είναι η καλή και αισιόδοξη ψυχολογία μας και κατά συνέπεια η συναισθηματική μας πληρότητα. Πώς να μπορούμε να την αποκτήσουμε;
Φρόντισε να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε κάνουν να γελάς
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι όταν είμαστε με χαρούμενους και αισιόδοξους ανθρώπους. Γενικά οι γύρω μας, μας μεταδίδουν την ψυχολογία τους είτε αυτή είναι αρνητική είτε θετική. Διάλεξε τους σωστούς ανθρώπου και να θυμάσαι η ευτυχία είναι μεταδοτική.
Υπερασπίσου τις αξίες και τα πιστεύω σου
Μείνε σταθερή σε εκείνα που πιστεύεις, που θεωρείς δίκαια και αληθινά στη ζωή σου. Όσο πιο πιστή μένεις σε αυτά, τόσο καλύτερα θα νιώθεις και με τον εαυτό σου και κατά συνέπεια και με τους γύρω σου.
Να δίνεις βάση στο καλό
Από τη φύση μας έχουμε μία τάση να παραβλέπουμε τα θετικά που συμβαίνουν στη ζωή μας και να μεγεθύνουμε τα αρνητικά. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να μας καταβάλει μία απαισιοδοξία που δεν έχει σωστή βάση. Αναγνώρισε όσα πηγαίνουν καλά στη ζωή σου ακόμα και αν δεν είναι τέλεια. Όταν συμβαίνουν καλά πράγματα, έστω και μικρά να τα δέχεσαι και ό,τι πάει άσχημα κάποια στιγμή θα πάει και αυτό καλά, είναι νόμος της φύσης.
Να σκέφτεσαι το καλύτερο
Έχουμε φτάσει σε μία κατάσταση να μην σκεφτόμαστε αυτό που πραγματικά θέλουμε υπό το φόβο της απογοήτευσης. Ο φόβος αυτός μας κάνει να σκεφτόμαστε συγκρατημένα ή αρνητικά. Η αλήθεια είναι όμως, ό,τι στοχεύουμε πετυχαίνουμε στη ζωή μας. Στόχευσε σωστά αυτό που θέλεις πραγματικά.
Κάνε πράγματα που αγαπάς
Ίσως να μην μπορείς να κάνεις διακοπές συνέχεια ή να πηγαίνεις για σκι αλλά όποτε έχεις την ευκαιρία κάνε αυτά τα πράγματα που σου αρέσουν και σε ευχαριστούν.
Εσύ και οι άλλοι
Το να προσφέρεις στους άλλους είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ καλύτερα. Και στην εποχή μας έχεις πολλές ευκαιρίες για εθελοντισμό ή για να βοηθήσεις εκείνους που το χρειάζονται.
Ανάλαβε τις ευθύνες σου
Είναι πιο εύκολο και πιο βολικό να κατηγορούμε τους άλλους ή την κοινωνία για όσα μας συμβαίνουν αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι κάνουμε και είναι στο χέρι μας να ζήσουμε όπως θέλουμε.
Οι αλλαγές είναι στο πρόγραμμα
Οι αλλαγές ακόμα και όταν δεν είναι ευχάριστες σου μαθαίνουν πράγματα, σε γεμίζουν με εμπειρίες και αποτρέπουν τη στασιμότητα και τη βαρεμάρα. Μην σε τρομάζουν.
Μην ξεχνάς τις απλές χαρές της ζωής
Οι άνθρωποι που σε αγαπούν και τους αγαπάς, οι αναμνήσεις σου και οι ωραίες στιγμές που περνάτε μαζί θα είναι πάντα τα πιο πολύτιμα δώρα της ζωής σου.
Μην φοβάσαι τα προβλήματα
Κάθε άνθρωπος, σε κάθε ηλικία έχει προβλήματα ακόμα και το μικρό παιδάκι. Μην σε τρομάζουν, όλα έχουν λύση. Να θυμάσαι όμως, ό,τι αν τα κοιτάζεις με το μικροσκόπιο θα τα μεγαλοποιείς, όταν τα κοιτάς από ψηλά είναι καλύτερα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος