Έχετε το κούρεμα που σας ταιριάζει;

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έχετε το κούρεμα που σας ταιριάζει;
Η μόδα στα μαλλιά κάθε χρόνο μας προτείνει νέες τάσεις και εμείς τις ακολουθούμε, το θέμα  όμως είναι ποιό στιλ ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο. Για να δούμε λοιπόν τι μπορούμε να ακολουθήσουμε και τι όχι με βάση το σχήμα του προσώπου μας.
Οβάλ πρόσωπο
Οι γυναίκες με οβάλ πρόσωπο είναι οι πιο τυχερές, καθώς τους ταιριάζουν τα περισσότερα χτενίσματα, ειδικά αν δεν έχουν κάποιο έντονο χαρακτηριστικό. Έτσι, μπορούν να επιλέξουν να έχουν μακριά μαλλιά με έντονο ή μη φιλάρισμα, ίσια ή σγουρά, καρέ ή ακόμα και πολύ κοντά. Το ημίμακρο κούρεμα κολακεύει κάθε πρόσωπο, πόσο μάλλον ένα συμμετρικό οβάλ.
Στρογγυλό πρόσωπο
Το στρογγυλό πρόσωπο χαρακτηρίζεται από γεμάτο σαγόνι, έντονα μάγουλα και μεγάλο μέτωπο. Επομένως η κουπ, είτε με ίσια είτε με σγουρά μαλλιά, πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μακραίνει το πρόσωπο. Προτιμήστε ένα κούρεμα με τα μαλλιά να φτάνουν σε μήκος λίγο κάτω από το πηγούνι. Αν θέλετε να κόψετε αφέλειες, προτιμήστε αυτές να είναι μακριές.
Πρόσωπο με γωνίες
Τετράγωνο χαρακτηρίζεται ένα πρόσωπο με έντονο σαγόνι και πλατύ μέτωπο, γιʼ αυτό το κούρεμα που θα επιλέξετε, στόχο έχει να «στρογγυλέψει» τις γωνίες. Αφέλειες και φράντζες είναι απαγορευτικές. Το μέτωπο πρέπει να μένει ανοιχτό, τα μαλλιά προτιμότερο να είναι μακριά, ενώ και οι μπούκλες μπορούν να ταιριάξουν.
Μακρύ και λεπτό πρόσωπο
Ένα μακρύ και λεπτό πρόσωπο, με αδύνατα μάγουλα και στενό σαγόνι, αποτελεί τον ιδανικό καμβά για φράντζες, αφέλειες και όγκο, ο οποίος μπορεί να σχηματιστεί με πυκνές μπούκλες. Αν το πρόσωπό σας είναι κάπως έτσι, προτιμήστε ημίμακρα κουρέματα, τα οποία φτάνουν μέχρι τους ώμους, ώστε το πρόσωπο να φαίνεται πιο συμμετρικό. Μη «ρίχνετε» τα μαλλιά μπροστά στο λεπτό πρόσωπό σας, γιατί θα το κάνουν να φαίνεται πολύ μικρό.
Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς
Το σχήμα του προσώπου είναι λεπτό με στενό σαγόνι αλλά φαρδύ μέτωπο, ενώ τα ζυγωματικά συνήθως είναι έντονα. Σε εσάς ταιριάζουν ιδανικά οι φράντζες, οι οποίες θα κάνουν το μέτωπό σας να φαίνεται μικρότερο, αλλά και ο όγκος στα πλάγια του προσώπου. Το ιδανικό κούρεμα είναι τα μακριά μαλλιά με μπούκλες που θα ξεκινούν από τα μάγουλα και θα φτάνουν μέχρι τους ώμους, κρύβοντας εντελώς το μικρό και πιθανόν πεταχτό σαγόνι.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti