Παλιά καλλυντικά, πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε;

Επιμέλεια: Βάσια Σταυροπούλου
Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παλιά καλλυντικά, πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε;
Η ημερομηνία λήξης των καλλυντικών μας συμβολίζεται από αυτό το μικρό σχέδιο στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Οι αριθμοί αυτοί υποδηλώνουν τους μήνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακίνδυνα το καλλυντικό από πρώτη φορά που θα ανοίξετε την συσκευασία του.
Συμβαίνει, όμως, αφού περάσει κατά πολύ το διάστημα αυτών των μηνών το καλλυντικό να συνεχίζει να «δείχνει» ασφαλές. Είναι, όμως; Μην το ρισκάρετε. Αντίθετα, δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά σας καλλυντικά, αν λυπάστε να το πετάξετε.
Προσέξτε όμως, αν έχουν αλλοιωθεί ή έχουν περίεργη οσμή καλό είναι να τα πετάξετε και να μην ακολουθήσετε καμία από τις παρακάτω συμβουλές.
Το eyeliner σας έληξε; Βάλτε το στα νύχια
Αν το αδιάβροχο, υγρό eyeliner σας έχει πλέον παλιώσει αλλά δεν έχει στεγνώσει εντελώς, μην το πετάξετε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε σχέδια στα νύχια σας, όπως αυτά που κάνουν στα ινστιτούτα αισθητικής. Μην ξεχάσετε, βέβαια, αφού τελειώσετε με τα σχέδια σας, να απλώσετε και αρκετό σταθεροποιητικό μανό.
Υγρά μαντηλάκια στέγνωσαν; Είναι ό,τι πρέπει κατά της σκόνης
Τα υγρά μαντηλάκια μετά από λίγο καιρό που θα μείνουν ανοιχτά στη συσκευασία τους στεγνώνουν με αποτέλεσμα να μην επιτελούν πλέον τον σκοπό ύπαρξής τους. Από την άλλη, αντί να τα πετάξετε μπορείτε κάλλιστα να τα χρησιμοποιήσετε ως πανάκια για ξεσκόνισμα, ειδικά στο αυτοκίνητο.
Το παλιό lip balm σας για τα πετσάκια
Το lip balm που έχετε στην τσάντα σας από το Γυμνάσιο και ακόμα δεν έχει τελειώσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάδι για τα πετσάκια των νυχιών. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.
Το σκούρο καλοκαιρινό σας μέικ -απ για τα πόδια
Αν το υγρό μέικ -απ που είχατε αγοράσει εκείνο το καλοκαίρι που είχατε μαυρίσει πολύ, δεν έχει πια λόγο ύπαρξης στο νεσεσέρ σας. Χρησιμοποιήστε το ως εξής, αναμείξτε το με το την ενυδατική σώματός σας και δώστε στο δέρμα σας πιο μαυρισμένο τόνο.
Η παλιά σας οδοντόβουρτσα για γυάλισμα
Μην πετάτε τις παλιές σας οδοντόβουρτσες. Χρησιμοποιήστε τις για να τρίβετε και να γυαλίζετε τα κοσμήματά σας, ιδιαίτερα τα ασημένια.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος