Πώς να τακτοποιήσεις τα καλλυντικά σου

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να τακτοποιήσεις τα καλλυντικά σου
Έχεις  φτάσει στο σημείο να έχεις τρία με τέσσερα σκόρπια νεσεσέρ σε κάθε τσάντα, κρέμες που μπορείς να βρεις σε κάθε γωνιά του σπιτιού και πινέλα ξεχασμένα σε διάφορες τσάντες. Βεβαίως, μέχρι πρότινος είχες ένα πολύ καλό άλλοθι ό,τι θα το κάνεις όταν γυρίσεις από διακοπές. Πήγες και γύρισες, ήρθε λοιπόν η ώρα να πάρεις την γενναία απόφαση να βάλεις σε τάξη 213 κραγιόν, 316 make up, 200 κρέμες ανοιγμένες και όλα τα υπόλοιπα καλλυντικά. Πώς όμως θα τα καταφέρεις; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και όλα θα γίνουν εύκολα και γρήγορα.
Πρώτα πάει η καθαριότητα
Προτού αρχίσεις να οργανώνεις τα καλλυντικά και τις κρέμες σου, καθάρισε οποιαδήποτε επιφάνεια ή νεσεσέρ πρόκειται να φιλοξενήσει τα τακτοποιημένα καλλυντικά σου. Στείλε στα σκουπίδια οποιοδήποτε προϊόν σου μυρίζει άσχημα, διακρίνεις κάτι στην υφή του ή δεν έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και έξι μήνες.
Βάλε αυτοκόλλητα με ημερομηνίες
Είναι δύσκολο να θυμάσαι πότε άνοιξες το κάθε καλλυντικό σου, κατά συνέπεια δεν μπορείς να ξέρεις πότε λήγουν. Ένας καλός τρόπος για να λύσεις αυτό το πρόβλημα είναι να κολλάς ένα αυτοκόλλητο σε κάθε καλλυντικό με την ημερομηνία που το άνοιξες και έτσι θα ξέρεις πόσο διάστημα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
Πώς να τα τακτοποιήσεις σωστά
Τοποθέτησε τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς καθημερινά είτε σε ένα μικρό νεσεσέρ που μπορείς να παίρνεις και μαζί σου, είτε σε ένα καλάθι το οποίο θα βάλεις σε ένα εμφανές μέρος.
Τα καλλυντικά που θα περισσέψουν τοποθέτησέ τα ανά κατηγορίες (μολύβια, κραγιόν, σκιές) σε διαφορετικά νεσεσέρ, κατά προτίμηση διάφανα για να βλέπεις τι περιέχουν.
Με τα πινέλα τι θα κάνεις;
Δεδομένου ότι τα πινέλα λερώνονται, καλύτερο θα ήταν αντί να τα τοποθετήσεις όλα σε ένα νεσεσέρ να τα βάλεις σε ένα κυπελάκι με την τρίχα προς τα πάνω. Τα πινέλα είναι εστία μικροβίων που εύκολα μπορούν να μεταφερθούν στο πρόσωπό σου. Για να τα διατηρείς πάντα καθαρά χωρίς να χρειάζεται να τα πλένεις καθημερινά επένδυσε σε ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι.
Και τέλος τις κρέμες πώς να τις οργανώσεις;
Χώρισε τα ράφια του μπάνιου σου σε τρία μέρη, στο ένα θα τοποθετήσεις τις κρέμες που χρησιμοποιείς την ημέρα, στο δεύτερο τις κρέμες της νύχτας και στο τρίτο τις πιο εξειδικευμένες κρέμες όπως αντηλιακές, κρέμες για τα σπυράκια κλπ.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα