Καπέλα για όλα τα γούστα

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 16 Αύγουστος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καπέλα για όλα τα γούστα
Διαλέξτε σωστά το πιο σημαντικό αξεσουάρ του καλοκαιριού. Μέσα τους μπορείτε να κρυφτείτε, να κρύψετε τα αχτένιστα μαλλιά σας, να προστατευτείτε, να κάνετε μια στυλιστική δήλωση.
Τα καπέλα τα αγαπάμε αν και στην Ελλάδα τα φοβόμαστε και λίγο για αυτό δεν τα βλέπουμε δυστυχώς να φοριούνται συχνά εκτός παραλίας. Όπως λοιπόν το κούρεμα έτσι και το καπέλο θα πρέπει να ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας.
Ας μάθουμε λοιπόν, ανάλογα το σχήμα του προσώπου μας, τι μας ταιριάζει για να κάνουμε την πιο σωστή επιλογή.
Μακρόστενο πρόσωπο
Ένα μεγάλο πλατύγυρο καπέλο με φαρδύ γείσο θα κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει πιο μικρό. Μη φοράτε καπέλα με στενά μυτερά γείσα γιατί θα τονίσουν ακόμα περισσότερο το μήκος του προσώπου σας και προσπαθήστε να κρύβουν το κούτελο σας. Εσείς μπορείτε κάλλιστα να φορέσετε καπέλα που έχουν πάνω τους μικρές λεπτομέρειες.
Τετράγωνο πρόσωπο
Σε αυτό το σχήμα ταιριάζουν τα πλατύγυρα καπέλα που έχουν φαρδύ γείσο και ένα πιο τετράγωνο τεπέ, δηλαδή πάνω μέρος του καπέλου. Τα καπέλα με καμπύλες επίσης ισορροπούν και μαλακώνουν τις γωνίες στο πρόσωπο.
Στρογγυλό πρόσωπο
Τα ασύμμετρα κοψίματα και σχέδια βοηθούν το συγκεκριμένο σχήμα γιατί βοηθούν στο να δημιουργηθούν γωνίες από τον τρόπο που αγκαλιάζουν το κεφάλι σας αλλά και από τον τρόπο που πέφτει η σκιά στο πρόσωπο σας. Αποφύγετε αυτά που θα σας κάνουν να δείχνετε ακόμα πιο στρογγυλοπρόσωποι και επιλέξτε να έχουν ψηλή βάση.
Οβάλ πρόσωπο
Αν είστε γυναίκα με ένα οβάλ πρόσωπο, μπορείτε να αισθάνεστε πραγματικά τυχερές, μιας και σχεδόν όλα τα στυλ και όλες οι φόρμες καπέλων, είναι ιδανικά για εσάς. Δοκιμάστε όλα τα καπέλα και παίξτε μαζί τους άφοβα.
Φορέστε τα εμπρός, πίσω ή ακόμη και να γέρνουν προς τη μία πλευρά του προσώπου σας. Το μόνο καπέλο που πρέπει να αποφύγετε είναι αυτά που το σχήμα τους είναι πιο στενό από τα ζυγωματικά σας.
Πρόσωπο σε σχήμα  καρδιάς
Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς είναι επίσης αρκετά ευέλικτα, όταν πρόκειται για την επιλογή και την αγορά ενός καπέλου. Δοκιμάστε μπερέ και καπέλα μεσαίου μήκους και ύψους,  για να εξισορροπηθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.
Καπέλα για στενόμακρα πρόσωπα
Για όσες διαθέτουν στενόμακρο πρόσωπο, καλό είναι να αποφύγουν τα καπέλα που έχουν την τάση να το επιμηκύνουν. Προτιμήστε χαμηλά καπέλα και αποφύγετε αυτά με τα λουλούδια ή και τα εμπριμέ υφάσματα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος