Μάσκες προσώπου για το Καλοκαίρι

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Δευτέρα, 30 Ιούλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μάσκες προσώπου για το Καλοκαίρι
Μάσκες για ξηρές επιδερμίδες
Με ροδάκινο
Το ροδάκινο θρέφει την επιδερμίδα με πυρίτιο και βοηθά στην αποκατάσταση της κυτταρίνης. Φτιάξτε πουρέ (πολτό) από ροδάκινο και γάλα. Αλείψτε το πρόσωπό σας, αφήστε το για 15 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε.
Με μελιτζάνα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε λεπτές λωρίδες και βάλτε τις στο πρόσωπο για 10-15 λεπτά. Σκεπάστε το πρόσωπο με μια χαρτοπετσέτα ώστε να μην στεγνώσουν πολύ γρήγορα τα λαχανικά. Η μάσκα αυτή, χαρίζει τέλεια ενυδάτωση στην επιδερμίδα και λάμψη στο πρόσωπό σας.
Με πατάτα
Για ξηρή και ξεφλουδισμένη επιδερμίδα. Θα τη μαλακώσει αν απλώσετε πάνω της μάσκα από ωμή πατάτα περασμένη από τρίφτη. Οι θρεπτικές της ουσίες θα απαλύνουν τους τυχών ερεθισμούς και την ξηρότητα.
Με κολοκύθα
Βράστε μερικά κομματάκια κολοκύθας και φτιάξτε πουρέ προσθέτοντας μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
Με μπανάνα
Φτιάξτε πουρέ διαλύοντας τη μπανάνα και προσθέτοντας λίγο γάλα. Αλείψτε το πρόσωπό σας. Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μάσκα απλώς προσθέστε επιπλέον δύο με τρεις σταγόνες χυλό λεμονιού.
Μάσκες για λιπαρές επιδερμίδες
Με λάχανο
Για να φτιάξετε μάσκα από λάχανο ανακατέψτε πολύ καλά ψιλοκομμένο αυτό το λαχανικό με ένα ασπράδι. Απλώστε στο πρόσωπο κι αφήστε για μισή ώρα. Επίσης μπορείτε απλώς να πλένετε το πρόσωπό σας με χυμό λάχανου χωρίς προσθήκη αυγού. Αυτό το λαχανικό έχει αντιφλεγμονώδη δράση.
Με ντομάτα
Απλώστε στο πρόσωπο σας μία κομμένη σε φέτες ντομάτα και αφήστε για 20 με 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε πρώτα με ζεστό νερό και ύστερα με κρύο. Αυτή η μάσκα θα σφίξει τους πολύ ανοιχτούς πόρους. Επιπλέον το εσωτερικό της ντομάτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πίλινγκ, διότι περιέχει οξέα τα οποία θα διασπάσουν την στρώση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.
Με μήλο
Κόβετε σε φέτες ένα μήλο και το βράζετε μέσα σε γάλα, το διαλύετε μέχρι να δημιουργηθεί πολτός και απλώνετε στο πρόσωπο μόλις κρυώσει λίγο. Τέτοια μάσκα θα τονώσει τέλεια την επιδερμίδα. Μια παραλλαγή επίσης είναι να αναμίξετε το μήλο με ασπράδι αυγού.
Με βερίκοκο
Το βερίκοκο κάνει καλό σε όλους τους τύπους δέρματος, όμως για να γίνει θρεπτική μάσκα για λιπαρή επιδερμίδα αρκεί να φτιάξετε πολτό αναμιγνύοντας δύο βερίκοκα με μια κουταλιά σούπας ξινού γάλατος.
Με καρότο
Στη μάχη κατά των μαύρων στιγμάτων θα σας βοηθήσει μάσκα από καρότο. Περάστε το ωμό λαχανικό από τρίφτη και απλώστε το ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti