Πώς να προστατέψεις τα μαλλιά σου στη θάλασσα

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τρίτη, 26 Ιούνιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να προστατέψεις τα μαλλιά σου στη θάλασσα
Οι εξορμήσεις στην παραλία έχουν αρχίσει και εμείς οφείλουμε εκτός από το πρόσωπο και το σώμα, να προστατέψουμε και τα μαλλιά μας. Η υπεριώδης ακτινοβολία, όπως δεν είναι υγιής για την επιδερμίδα μας, όταν το παρακάνουμε, δεν είναι φιλική ούτε για τα μαλλιά μας.
Αρχικά, προμηθευτείτε ένα σπρέι αντηλιακής προστασίας για τα μαλλιά σας, το οποίο θα εφαρμόζετε στις άκρες κάθε φορά που πηγαίνετε για μπάνιο στη θάλασσα, όπως ακριβώς χρησιμοποιείτε και το αντηλιακό σώματος.
Το καθημερινό λούσιμο ενδείκνυται για να διατηρούμε τα μαλλιά μας καθαρά λόγω της έκθεσής μας στον ήλιο, το αλάτι και διάφορα άλλα μικρόβια που υπάρχουν στη θάλασσα. Αλλά για να μην τα ταλαιπωρούμε καθημερινά με το πιστολάκι και για να τα αφήσουμε να «ανασάνουν», μπορούμε να υιοθετήσουμε ανέμελα χτενίσματα, αφού το καλοκαίρι μας το επιτρέπει.
Μια ακόμη σημαντική συμβουλή που αδιαμφισβήτητα γνωρίζουμε όλες είναι ότι δεν πρέπει λίγο πριν το καλοκαίρι ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να επιχειρήσουμε να κάνουμε κάποια βαφή στα μαλλιά μας, ιδίως ανοιχτόχρωμη. Λόγω του ήλιου και του αλατιού το χρώμα μας θα ξεθωριάσει, θα «ανοίξει» πολύ γρήγορα και θα θαμπώσει. Επομένως, οι ιδανικές εποχές για αλλαγή χρώματος προς πιο ανοιχτούς τόνους, σε σχέση με το χρώμα που ήδη έχουμε στα μαλλιά μας, είναι ή πριν το Καλοκαίρι ή μετά.
Αν όμως έχουμε ήδη βαμμένα μαλλιά, ειδικά ανοιχτόχρωμα που είναι και πιο ευαίσθητα πρέπει να προσέξουμε πολύ περισσότερο για να τα διατηρήσουμε υγιή και μετά το τέλος του Καλοκαιριού. Τι πρέπει όμως να κάνουμε; Ας δούμε, λοιπόν βήμα -βήμα…
- Το καλύτερο είναι όταν κολυμπάμε να μην τα βρέχουμε, αν όμως αυτό δεν είναι εφικτό, προτιμήστε όταν κολυμπάτε να τα έχετε δεμένα.
-  Εφόσον τα βρέξουμε, με το που θα βγούμε από τη θάλασσα δεν πρέπει να παραλείψουμε να τα ξεβγάλουμε από το αλάτι με καθαρό νερό. Ο λόγος απλός: το αλάτι της θάλασσας, όταν στεγνώνει πάνω τους από τον ήλιο, τα αφυδατώνει. Κατά συνέπεια τα ταλαιπωρεί, αδυνατίζει τις τρίχες και τους προκαλεί «σπάσιμο» στις άκρες, την γνωστή σε όλες μας ψαλίδα.
- Αφού τα ξεβγάλουμε, θα πρέπει να τα ψεκάσουμε, από τη ρίζα ως τις άκρες, με το σπρέι αντηλιακής προστασίας που σας ανέφερα και νωρίτερα.
- Και τέλος μην ξεχνάμε το καπέλο μας, είναι το πιο βασικό μας αξεσουάρ για το Καλοκαίρι στη θάλασσα. Θεωρείται μία από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους αντηλιακής προστασίας του κεφαλιού μας και κατά συνέπεια και των μαλλιών μας.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti