Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα αυτομαυριστικά

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα αυτομαυριστικά
Το καλοκαίρι έφτασε και πολλές γυναίκες έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε ήδη το μαύρισμα. Δεν είναι λίγες, όμως οι φορές που στο παρελθόν τα αυτομαυριστικά προϊόντα εμφάνιζαν διαφόρων ειδών «δυσλειτουργίες», όπως καροτί απόχρωση στο δέρμα, κηλίδες εδώ και εκεί, άλλες πιο σκούρες και άλλες όχι, δυσάρεστο άρωμα, ξηρότητα στην επιδερμίδα, ανομοιόμορφο ξεθώριασμα και πολλά άλλα.
Σήμερα, τα προϊόντα αυτά έχουν βελτιωθεί ως προς τη σύνθεσή τους, έχουν ευχάριστο άρωμα και το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο φυσικό και ομοιόμορφο. Αν λοιπόν, ονειρεύεστε ένα χρυσαφένιο χρώμα για την επιδερμίδα σας αλλά ταυτόχρονα θέλετε να αποφύγετε τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, το τεχνητό μαύρισμα μοιάζει να είναι η ιδανικότερη λύση. Το παν είναι η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος και η σωστή εφαρμογή του.
Ποιο προϊόν είναι το καταλληλότερο;
Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι με τα αυτομαυριστικά προϊόντα σταδιακού μαυρίσματος δεν θα αποκτήσετε ποτέ έντονο μαύρισμα, διότι περιέχουν μόνο 2,5% της χρωστικής ουσίας διυδροξυακετόνης (DHA). Το καλό είναι ότι σας χαρίζουν σταδιακά μία χρυσαφένια επιδερμίδα και μπορείτε να επιλέξετε εσείς σε ποια απόχρωση είστε ικανοποιημένες. Επιπλέον, ξηραίνουν πολύ λιγότερο την επιδερμίδα σε σχέση με τα κλασσικά αυτομαυριστικά και αυτό οφείλεται εν μέρει στη μικρή δοσολογία DHA όσο και στο ότι συνήθως περιέχουν ενυδατική κρέμα ή γαλάκτωμα, που επιτρέπει στην επιδερμίδα να διατηρείται απαλή. Η τιμή τους σε γενικές γραμμές είναι χαμηλή ενώ μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ σύσφιξης, ενυδάτωσης και αντιγηραντικής προστασίας. Η επιλογή είναι δική σας.
Όσες από εσάς επιθυμείτε ένα πιο έντονο μαύρισμα και θέλετε να δείχνετε ότι μόλις έχετε γυρίσει από τις διακοπές σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα κλασσικό αυτομαυριστικό προϊόν. Τα προϊόντα αυτά απευθύνονται και στις γυναίκες που έχουν μελαχρινή επιδερμίδα. Τα καλά νέα είναι ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν αφήνουν πλέον καροτί απόχρωση στην επιδερμίδα, όπως συνέβαινε παλιά. Η σύνθεση των συγκεκριμένων προϊόντων έχει βελτιωθεί, ενώ θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα αυτομαυριστικά προϊόντα αντιδρούν διαφορετικά από επιδερμίδα σε επιδερμίδα. Ο τόνος του χρώματος εξαρτάται από την ποσότητα των αμινοξέων που έχει η επιδερμίδας σας, αφού η DHA είναι μία ουσία που αντιδράει με τα αμινοξέα. Έτσι, λοιπόν, το ίδιο προϊόν μπορεί σε μία γυναίκα να χαρίσει πιο έντονο μαύρισμα συγκριτικά με μία άλλη γυναίκα.
Πώς να εφαρμόσετε σωστά το αυτομαυριστικό
Κατ αρχήν, ο τόνος του μαυρίσματος, το αν δηλαδή το αποτέλεσμα θα είναι πιο έντονο ή πιο διακριτικό, εξαρτάται από τη συχνότητα με την οποία εφαρμόζετε το προϊόν στην επιδερμίδα σας.
Εάν επιθυμείτε ένα πιο διακριτικό μαύρισμα, θα πρέπει να εφαρμόζετε το προϊόν κάθε δεύτερη μέρα, ενώ εάν θέλετε ένα πιο έντονο αποτέλεσμα τότε θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.
Επιπλέον, για ένα όμορφο αποτέλεσμα, θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει μία μικρή απολέπιση της επιδερμίδας σας πριν από την πρώτη εφαρμογή του αυτομαυριστικού και να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αυτή μία με δύο φορές την εβδομάδα προκειμένου να αποφύγετε τις κηλίδες και να αποκτήσετε ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Επίσης, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα φειδωλές με το προϊόν στην περιοχή των γονάτων και  του αγκώνα διότι είναι ούτως ή άλλως λίγο πιο σκούρες οι περιοχές αυτές σε σχέση με την υπόλοιπη επιδερμίδα σας.
Απλώστε αργά το προϊόν στο σώμα σας, χωρίς να παραλείψετε κάποια ζώνη και μόλις τελειώσετε με την εφαρμογή πλύνετε καλά τα χέρια σας ώστε να μην μαυρίσει η παλάμη και η περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλά σας.
Ακόμα και αν το αυτομαυριστικό σας υπόσχεται ενυδάτωση, μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε από πάνω επιπλέον ενυδατική κρέμα για να προστατεύσετε και το δέρμα σας και το όμορφο χρώμα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος