Κάνε σπα και μόνη σου στο σπίτι

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Δευτέρα, 28 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κάνε σπα και μόνη σου στο σπίτι
Δε χρειάζεται να περνάς τη μέρα σου, μόνο, σε κέντρα αισθητικής για να απολαμβάνεις δημοφιλείς θεραπείες με σπάνια βότανα, λουλούδια και εξωτικά φρούτα. Στις εποχές που ζούμε δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χρήμα. Μετάτρεψε εύκολα το μπάνιο σου σε οικιακό σπα με συνταγές και προϊόντα που περιποιούνται το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά σου με τον πιο φυσικό τρόπο και σε κρατούν φρέσκια και λαμπερή.
Ενυδάτωσε το δέρμα σου με αλόη
Είναι γνωστό ότι ο χυμός που προέρχεται από τα φρέσκα φύλλα αυτού του φυτού έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ  ενυδατώνει και το δέρμα. Αποτελείται από νερό, τα ένζυμα καταλάση και κυτταρίνη, μέταλλα όπως ασβέστιο, αλουμίνιο, κάλιο και νάτριο, καθώς και από 20 αμινοξέα. Χάρη στις καταπραϋντικές ιδιότητες του φυτού, παρουσιάζει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση. Κόψε μερικά φύλλα αλόης στη μέση και ρίξε το χυμό της στο δέρμα σου. Άφησε τη μάσκα για μία ώρα και ξέπλυνε. Εάν έχεις κάποιο σπυράκι, κάνε το ίδιο και θα εξαφανιστεί σε δύο περίπου ημέρες.
Κάνε σύσφιγξη με λάδι ελιάς
Στον τόπο μας έχουμε άφθονο λάδι, ας το εκμεταλλευτούμε λοιπόν. Το ελαιόλαδο συνδυάζει τις μαλακτικές ιδιότητες ενός φυτικού ελαίου με τα αντιφλεγμονώδη και τα αντιοξειδωτικά συστατικά της ελιάς. Έτσι, όχι μόνο ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα, αλλά συγχρόνως το βοηθά να διατηρηθεί νέο και ελαστικό. Άπλωσέ το σαν κρέμα σε όλο το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό, για να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ και να συγκρατήσει την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν λάδι ντεμακιγιάζ, κάνε μασάζ με το ελαιόλαδο στο πρόσωπο και στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό.
Κάνε απολέπιση με ζάχαρη
Η ζάχαρη περιέχει δραστικά συστατικά και συστήματα με σύσταση και συμπεριφορά αρκετά όμοια με αυτήν του δέρματος. Έχει την ικανότητα να δεσμεύει τα μόρια του νερού και να τα συγκρατεί στην επιδερμίδα ακόμα και όταν οι συνηθισμένοι ενυδατικοί παράγοντες αδρανούν, όπως σε  συνθήκες χαμηλής υγρασίας. Βάλε ζάχαρη σε φράουλες και τρίψε το σώμα σου. Περίμενε 15 λεπτά και κάνε ένα παγωμένο ντους.
Άλλη μία συνταγή για το πρόσωπο αυτή τη φορά, είναι να βάλεις σε ένα μπολ μαύρη ζάχαρη, ελαιόλαδο και λεμόνι σε περίπτωση που έχεις λιπαρό δέρμα. Άπλωσε το στ πρόσωπό σου κάνοντας μαλακές κυκλικές κινήσεις για δύο λεπτά και αφαίρεσε το με χλιαρό νερό.
Λούσε τα μαλλιά σου με βρόμη
Πλούσια σε φυτικές ίνες, η βρόμη έχει τόσα οφέλη για την υγεία μας και την ομορφιά μας όσα δε θα περιμέναμε ποτέ από ένα δημητριακό. Το εκχύλισμά της καταπραΰνει την ερεθισμένη ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα και ανακουφίζει από τον κνησμό. Γνώρισε τα οφέλη της, δοκιμάζοντας ξηρά σαμπουάν  με εκχύλισμα βρόμης, που καθαρίζουν τα μαλλιά και τους προσδίδουν όγκο. Με πρακτική και γρήγορη εφαρμογή είναι ιδανικό για πολυάσχολα κορίτσια που δεν έχουν το χρόνο να λούζουν τα μαλλιά τους συχνά.
Πρόλαβε την πρόωρη γήρανση με μούρα
Τα μούρα είναι μια εξαιρετική πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων, αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ουσιών. Το εκχύλισμα από μούρα περιέχει αμινοξέα και μέταλλα που βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων. Μπορείς να προλάβεις τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης όπως τη χαλάρωση και να βελτιώσεις την εμφάνιση της επιδερμίδας σου με κρέμες που περιέχουν μούρα. Απλώνοντάς τες στο σώμα σου καθημερινά να είσαι σίγουρη ότι προσφέρεις χωρίς αμφιβολία ένα χέρι βοηθείας κατά της γήρανσης.
Φυσικό λίφτινγκ με βασιλικό πολτό
Ο βασιλικός πολτός είναι γνωστός ως ελιξίριο ζωής και της νεότητας, χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό. Σύμφωνα με μελέτες, αποτελεί πλούσια πηγή λιπαρών οξέων και βιταμινών, ανανεώνει τους ινοβλάστες της επιδερμίδας καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τις ανάγκες επανόρθωσης και αντιγηραντικής δράσης για τις ώριμες και απαιτητικές επιδερμίδες. Ο βασιλικός πολτός συνδυάζεται με το μέλι, τις πρωτεΐνες σιταριού και το αιθέριο έλαιο νερολί για να δώσει στην επιδερμίδα σου λεία και ανανεωμένη όψη.
Αν έχεις σε κάποιο από τα παραπάνω συστατικά ευαισθησία καλό θα ήταν να μην τα χρησιμοποιήσεις. Καλή επιτυχία.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti