Για όμορφα και υγιή νύχια

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Παρασκευή, 04 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Για όμορφα και υγιή νύχια
Μπορεί να γνωρίζετε ότι τα νύχια μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 3 χιλιοστά το μήνα ή ίσως να έχετε διαβάσει κάπου ότι προκειμένου να αναπλαστεί πλήρως ένα νύχι χεριού χρειάζεται 4-5 μήνες, ενώ για το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού απαιτούνται 12-18 μήνες.
Η καλή και σωστή φροντίδα τους είναι απαραίτητη για όμορφα άκρα. Στη συνέχεια θα δούμε πώς να τα περιποιηθούμε και να τα φροντίσουμε σε περίπτωση που τα έχουμε καταπονήσει.
Πώς να κάνετε σπιτικό μανικιούρ και πεντικιούρ
Για να έχουν τα χέρια σας όμορφα και περιποιημένα νύχια, δεν χρειάζεστε καθημερινή περιποίηση, μία φορά την εβδομάδα αρκεί. Πριν αρχίσει η περιποίηση, φροντίστε να έχετε μία χάρτινη λίμα, ένα διάφανο σκληρυντικό βερνίκι, καλό θα είναι να είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες, ειδικό πενσάκι και τέλος λαδάκι.
Αρχικά βουτώντας τα δάχτυλά σας σε χλιαρό νερό με σαπούνι και αφού τα αφήσουμε 5 λεπτά, απλώστε λίγο λαδάκι για να μαλακώσουν τα πετσάκια. Έπειτα πάρτε το ειδικό πενσάκι και σπρώξτε τα πετσάκια προς τα έξω, προσέξτε να μην κόψετε τίποτα γιατί μπορούν να προκληθούν μολύνσεις. Αμέσως μετά πάρτε την λίμα και λιμάρετε τα νύχια σας το σχήμα που επιθυμείτε. Θυμηθείτε, να λιμάρετε τα νύχια σας, προς μία κατεύθυνση. Αφού τελειώσετε απλώστε διάφανο βερνίκι, αρχίζοντας από την μέση τους νυχιού προς την άκρη και συνεχίζετε με την δεύτερη στρώση καλύπτοντας ολόκληρο το νύχι.
Τι να κάνετε αν τα νύχια σας σπάνε
Αν έχετε πολύ ευαίσθητα νύχια και σπάνε εύκολα σημαίνει ότι ενδεχομένως έχετε έλλειψη ασβεστίου και βιταμίνης Α. Γι αυτό ενισχύστε την διατροφή σας και βοήθησε τα με τον ακόλουθο φυσικό τρόπο.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε μέσα λίγα φύλλα ελιάς σπασμένα, όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα ίση ποσότητα χυμού λεμονιού και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και τότε τοποθετούμε μέσα τα δάχτυλα μας και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Ιδανικά αμέσως μετά δεν τα ξεπλένουμε αλλά φοράμε πλαστικά γάντια μια χρήσης και τα αφήνουμε όλη νύχτα το πρωί μέχρι να ξυπνήσουμε .
Το ελαιόλαδο μαζί με τα φύλλα ελιάς έχουν ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες ενώ η αντισηπτική δράση του λεμονιού προλαμβάνει τις μυκητιάσεις ενισχύοντας την άμυνα του νυχιού και του δέρματος.
Και τέλος τι να κάνετε αν τα νύχια σας έχουν κιτρινίλες από το βάψιμο
Για νύχια καθαρά και χωρίς κιτρινίλες, ακολουθήστε τον ακόλουθο φυσικό τρόπο για λίγες μέρες.
Κάθε βραδύ στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού και τον τοποθετούμε πάνω από τα ξεβαμμένα νύχια μας. Το κάνουμε περίπου για μια εβδομάδα και τότε τα νύχια μας θα ασπρίσουν.
Να θυμάστε πάντα όταν εφαρμόζετε κάποιο χρώμα στα νύχια σας να απλώνεται και βάση πάνω από αυτό. Έτσι ώστε να καθυστερήσετε όσο μπορείτε την επανεμφάνιση της κιτρινίλας στα νύχια σας.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος