Τι τραβάει την προσοχή ενός άντρα σε μία γυναίκα

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οι άνδρες προσέχουν από την πρώτη στιγμή όταν συναντούν μία γυναίκα και που τους κάνουν να θέλουν να την γνωρίσουν καλύτερα. Ποια όμως είναι αυτά; Σύμφωνα με έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων οι άνδρες προσέχουν τα παρακάτω…
Την υγεία των μαλλιών
Από την εποχή των σπηλαίων οι άνδρες προσέχουν τα γυναικεία μαλλιά καθώς είναι δείγμα υγείας, πράγμα που σημαίνει με τη σειρά του ό,τι το θηλυκό είναι κατάλληλο για ζευγάρωμα.
Αν το χαμόγελο είναι γνήσιο
Οι άνδρες μπορούν να ξεχωρίσουν το πιεσμένο χαμόγελο από το αυθεντικό. Στην δεύτερη περίπτωση σημαίνει ό,τι υπάρχει γνήσιο ενδιαφέρον πράγμα που τους σπρώχνει να συνεχίσουν την πολιορκία.
Το μέγεθος της παρέας
Αν η γυναίκα βρίσκεται με μεγάλη παρέα είναι δυσκολότερο για τους άνδρες να την προσεγγίσουν. Αν βρίσκεται με ακόμη μία φίλη, πάλι θα δυσκολευτεί γιατί θα σκεφτεί ό,τι δεν θα την εγκαταλείψει για να του μιλήσει. Το τέλειο μέγεθος παρέας είναι τρία άτομα, γιατί οι υπόλοιποι δύο μπορούν να συνομιλήσουν μεταξύ τους όταν εκείνος θα μιλάει στο «στόχο».
Ο τόνος της φωνής
Μία φωνή σε υψηλότερο τόνο τραβάει την προσοχή των ανδρών γιατί είναι δείγμα δύναμης εκ μέρους της γυναίκας και υγείας, άρα στο υποσυνείδητό τους θεωρείται ένδειξη γονιμότητας.
Η αναλογία μέσης - γοφών
Οι γυναίκες που έχουν ευρύτερους γοφούς θεωρούνται γονιμότερες, έτσι οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες με στενή μέση και μεγαλύτερους γοφούς.
Η λάμψη του δέρματος
Ένα λαμπερό δέρμα θεωρείται δείγμα υγείας -φυσικής και ψυχικής- και οι άνδρες προσελκύονται από ένα καθαρό και φωτεινό πρόσωπο.
Τι είναι ψεύτικο πάνω στη γυναίκα
Ψεύτικες βλεφαρίδες, νύχια, εξτένσιονς κ.α. «φωνάζουν» ό,τι αυτό που βλέπουν δεν είναι αυτό που ισχύει στʼ αλήθεια. Προτιμούν μία όψη πιο αυθεντική που δεν θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.
Τα μάτια
Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και οι άνδρες τα κοιτούν περισσότερο από άλλα μέρη του σώματος. Από εκεί μπορούν να αντλήσουν πολλές πληροφορίες για τη γυναίκα που θα τους κάνουν να θέλουν να τη γνωρίσουν καλύτερα.