Κρέμα ματιών,για ομορφότερα μάτια

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κρέμα ματιών,για ομορφότερα μάτια
Η περιοχή ματιών, εξαιτίας της πιο λεπτής επιδερμίδας της από το υπόλοιπο πρόσωπο και τις συνεχείς κινήσεις έκφρασης είναι από τις περιοχές που εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Μικρές ρυτίδες και χαλάρωση μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται ακόμα και από την δεύτερη δεκαετίας της ζωής μας. Είναι λοιπόν απαραίτητο να αρχίσουμε να φροντίζουμε νωρίς την περιοχή των ματιών μας με μια καλή κρέμα ώστε να μπορεί να αντιστέκεται περισσότερο στην φθορά του χρόνου. Η πρόληψη άλλωστε είναι η καλύτερη θεραπεία.
Η αγορά είναι γεμάτη από κρέμες ματιών αλλά πρέπει να ξέρετε πως καμιά δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Απλά υπάρχουν κάποιες που δεν δίνουν τίποτα άλλο από μια απλή ενυδάτωση και άλλες πιο αποτελεσματικές γιατί περιέχουν συστατικά ικανά να βοηθήσουν περισσότερο στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που απασχολεί την καθεμία μας ξεχωριστά. Υπάρχουν άπειρες κρέμες στο εμπόριο για την αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων, την λέπτυνση του δέρματος, την χαλάρωση, το πρήξιμο, τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.
Ποια κρέμα  επιλέγουμε λοιπόν;
Δύσκολη ερώτηση και χωρίς ξεκάθαρη απάντηση. Δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι η κρέμα που κάνει για τη φίλη σας θα κάνει και για εσάς. Ακόμα και αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα. Ο μόνος τρόπος για να βρούμε το κατάλληλο προϊόν είναι μετά από δοκιμή  φροντίζοντας απλά να αγοράσουμε κάτι με αξιόλογα συστατικά με την ελπίδα ότι θα ταιριάξει και σε εμάς καλά. Πως όμως «διακρίνουμε» την εξαιρετική από την απλά καλή ή την άχρηστη κρέμα.
Βήμα 1ο
Επιλέξτε σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σας
O τύπος της επιδερμίδας σας θα πρέπει να αναγράφεται ή να περιγράφεται πάνω στη συσκευασία της κρέμας που θα αγοράσετε. Διαφορετικά, μπορεί μια συγκεκριμένη κρέμα να μη σας ικανοποιεί, αλλά και να δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα. Για παράδειγμα, λιπαρές κρέμες μπορεί να προκαλέσουν ακμή σε λιπαρές επιδερμίδες. Επίσης, ευαίσθητες επιδερμίδες μπορεί να ερεθιστούν με κρέμες που δεν προορίζονται για τον τύπο τους, ενώ κάποιες ξηρές επιδερμίδες με μια απλή ενυδατική κρέμα μπορεί να μην καλύπτονται. Η πρώτη ματιά σας την ώρα που θα αγοράζετε κρέμα, πρέπει να είναι στις ενδείξεις που αφορούν τον τύπο δέρματος, π.χ. για ξηρές επιδερμίδες, για κανονικές-μεικτές, για αφυδατωμένες, για ευαίσθητες, για κανονικές κλπ.
Βήμα 2ο
Επιλέξτε ανάλογα με την ηλικία σας
Ακούμε συνήθως πως το δέρμα μας αλλάζει ανά δεκαετία, αλλά το διάστημα αυτό είναι πολύ γενικό και αόριστο ώστε να ενταχθούμε όλοι μέσα σε αυτό (αφού δεν είναι μόνο η χρονολογική γήρανση που επηρεάζει, αλλά και πολλοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, καθώς και οι συνήθειές μας στην καθημερινή περιποίηση του δέρματος). Έτσι, σας παρουσιάζουμε τις κυριότερες μεταβολές, στις οποίες θα πρέπει οπωσδήποτε να προσαρμόσετε και τα καλλυντικά σας όταν εμφανιστούν στην επιδερμίδα σας.
Έξτρα συμβουλές
- Φροντίστε να διαλέγετε κρέμες σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και συστατικά που να ανταποκρίνονται σε αυτές.
- Χρησιμοποιήστε την κρέμα για τουλάχιστον ένα μήνα πρωί βράδυ πριν βγάλετε συμπεράσματα.
- Εάν αφού χρησιμοποιήσετε την κρέμα και  δείτε μικρή και καμιά βελτίωση τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε  κάποια άλλη.
- Δεν αγχωνόμαστε ή απελπιζόμαστε  όμως αν κάποια δεν μας ωφέλησε ιδιαίτερα τουλάχιστον δίνουμε κάποια φροντίδα στην περιοχή και απλά ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στην επόμενη αγορά μας μέχρι να βρούμε αυτήν που θα μας δώσει τα αποτελέσματα που ζητάμε.