Πώς να επιλέξετε το άρωμά σας

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τρίτη, 24 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επειδή το άρωμά είναι κάτι σαν την αόρατη προσωπική μας σφραγίδα, θα πρέπει το άρωμα που θα επιλέξουμε να φοράμε να μας εκφράζει απόλυτα. Ωστόσο, η επιλογή του σωστού αρώματος, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες, δεν είναι πάντα εύκολη. Χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Εμείς θα σας αποκαλύψουμε τις επτά πιο κοινές ομάδες αρωμάτων για να σας διευκολύνουμε στην αναζήτηση του τέλειου αρώματος.
Φρουτένια αρώματα
Πρόκειται για αρώματα που προέρχονται από διάφορα φρούτα όπως τα εσπεριδοειδή, ενώ προσφέρουν μια έντονη αίσθηση φρεσκάδας. Φοριούνται κυρίως με ζεστό καιρό.
Αρώματα λουλουδιών
Είναι η πιο ευρεία κατηγορία αρωμάτων. Βασικό συστατικό αυτών των αρωμάτων είναι διάφορα λουλούδια μεταξύ των οποίων κυρίως τα τριαντάφυλλα, τα άνθη πορτοκαλιάς, η βανίλια, το γιασεμί αλλά και κάποιες ποικιλίες ορχιδέων και λίλιουμ.
Έντονα και βαριά αρώματα
Έντονη αίσθηση αφήνουν τα αρώματα της συγκεκριμένης κατηγορίας και γιʼ αυτό προτιμώνται κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες του χρόνου. Πρόκειται για συνθέσεις από μπαχάρια, ρητίνες, βάλσαμα και κεχριμπάρια κάνοντας τα αρώματα αυτής της κατηγορίας πιο ζεστά και εξωτικά. Προτιμούνται κυρίως το χειμώνα
Αρώματα «Chypre»
Ο όρος προέρχεται από την ονομασία της Κύπρου στα γαλλικά καθώς ένα άρωμα με την ονομασία αυτή δημιουργήθηκε το 1917 από τον Franηois Coty. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά που προέρχονταν κυρίως από μεσογειακές χώρες. Πρόκειται για γήινα αρώματα που βασίζονται σε απόσταγμα βρύων που προέρχεται από βελανιδιές. Αφήνουν μια αίσθηση ξύλου, περγαμόντου και μούσκλου.
Αρώματα με φρεσκάδα εσπεριδοειδών
Η κατηγορία των εσπεριδοειδών περιλαμβάνει αρώματα από διάφορα φρούτα και κυρίως από λεμονιές, πορτοκαλιές και μανταρινιές. Η σπιρτάδα των φρούτων αυτών κάνει τα αρώματα αυτά πολύ αγαπητά στις γυναίκες καθώς δίνουν μια έντονη αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Φοριούνται ευχάριστα τους ζεστούς κυρίως μήνες του χρόνου.
«Fougere» αρώματα
Είναι η πιο κοινή κατηγορία για τα ανδρικά αρώματα. Φυσικά και κάποια γυναικεία που έχουν τα χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας. Τα «fougere» αρώματα τείνουν να έχουν ένα πιο σοφιστικέ χαρακτήρα και ως βάση τους έχουν τα βότανα και τις βρυώδεις φτέρες.
Πράσινα αρώματα
Είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως τα χρώματα μπορεί να έχουν κάποιο άρωμα, σε αυτήν την κατηγορία βρίσκουμε αρώματα που μας θυμίζουν έντονα πεύκο, ιουνίπερο, φύλλα και βότανα. Εδώ υπάρχουν συχνά και νότες από λεβάντα και κακάο.

Ανακαλύψτε ποια κατηγορία είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις σας και την επόμενη φορά που θα θελήσετε να επιλέξετε ένα άρωμα θα μπορείτε, σύμφωνα με αυτό το διαχωρισμό, να αποκλείσετε τις κατηγορίες που δεν σας αρέσουν και να επιλέξετε αυτές που σας ταιριάζουν καλύτερα.