Μόνη στο σπίτι: Πώς να πετύχεις σωστό βάψιμο μαλλιών

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μόνη στο σπίτι: Πώς να πετύχεις σωστό βάψιμο μαλλιών
H βαφή των μαλλιών είναι μία από τις πιο διαδεδομένες γυναικείες πρακτικές ομορφιάς, οι ρίζες της οποίας χάνονται στα αρχαία χρόνια. Από τις χένες και τα βότανα ως τις καλλυντικές τεχνητές βαφές με τα λαμπερά χρώματα, η βαφή έχει περάσει πολλές, σημαντικές φάσεις. Μάθε τα μυστικά για να μπορείς να βάψεις και μόνη σου τα μαλλιά σου στο σπίτι αλλά και να έχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα χωρίς να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις κομμωτικής.
Πέντε λέξεις-κλειδί
Ποιότητα
Ξέχασε τη δυσάρεστη, αποπνικτική οσμή, τη βαριά αίσθηση και τους πιθανούς ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής. Οι σύγχρονες βαφές μυρίζουν όμορφα, έχουν σημαντικές καλλυντικές ιδιότητες για να περιποιούνται την τρίχα και το δέρμα, και διαθέτουν έξτρα προϊόντα (ορό για πριν από τη βαφή, κρέμα για μετά κ.λπ.) που προστατεύουν ακόμα περισσότερο την τρίχα, χαρίζοντας σου τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.
Χρόνος
Αν ο λόγος που δεν κάνεις βαφή στο σπίτι είναι ο χρόνος αναμονής δηλαδή 40 με 50 λεπτά, υπάρχει λύση. Πολλές εταιρείες έχουν λανσάρει τα τελευταία δύο χρόνια βαφές που μειώνουν τον χρόνο αναμονής σε δέκα λεπτά, κάνοντας τη βαφή πολύ ευκολότερη και γρηγορότερη υπόθεση σε σχέση με το παρελθόν, χωρίς να χάνει την αποτελεσματικότητά της.
Αποτέλεσμα
Η τεχνολογία των βαφών στο σπίτι έχει εξελιχθεί σε βαθμό που μπορείς να έχεις χρώμα και αποτέλεσμα πολύ κοντά στο επαγγελματικό ακόμα και βαφές με ρεφλέ, σαν ανταύγειες, χωρίς να ξοδέψεις πολλά ευρώ.
Ευκολία
Τα απλικατέρ των βαφών έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείς να κάνεις ομοιόμορφη εφαρμογή, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια του κομμωτή. Αν δεν σε διευκολύνει πάντα υπάρχει η γνωστή λύση του πινέλου  και  το ειδικό μπολ, που μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών.
Μυστικά
Με μια ειδική πετσέτα με πλαστικό στο εσωτερικό της, τύλιξε τα μαλλιά σου με αυτή, είτε κάνεις κλασική βαφή είτε νέα με μικρό χρόνο αναμονής. Η ζέστη βοηθά τη βαφή να «πιάσει» καλύτερα, και το χρώμα να γίνει πιο λαμπερό. Αν κάνεις σκούρα βαφή, απλώστε πριν από την εφαρμογή λίγη βαζελίνη στο μέτωπο, τα αφτιά και το λαιμό, κοντά στη ρίζα των μαλλιών, για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τα σημάδια.
Θυμήσου να φορέσεις ειδικά γάντια για να προστατέψεις τα χέρια σου, αν βάψεις τα μαλλιά σου σκούρα να χρησιμοποιήσεις σκούρα πετσέτα στο σκούπισμα και να φορέσεις πρόχειρα ρούχα σε περίπτωση ατυχήματος, η βαφή είναι δύσκολος λεκές.
Καλή επιτυχία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος