Τύποι γυναικών που πρέπει να προσέχεις (II)

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τρίτη, 27 Μάρτιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τύποι γυναικών που πρέπει να προσέχεις (II)
Σήμερα η στήλη αφιερώνεται στους άντρες, επειδή μας το ζητήσατε!
Και οι τύποι γυναικών συνεχίζονται…
H απελπισμένη
Ποτέ δεν την αγαπάς αρκετά και ποτέ δεν είσαι εκεί για αυτή. Κάθε μικρή δυσλειτουργία κλιμακώνεται σε σχεδόν χωρισμό και κάθε διαφωνία πρέπει να έχει τα βαθύτερα της αίτια στην ανατροφή σου και τα πατριαρχικά στερεότυπα με τα οποία μεγάλωσες. Κάθε κατάσταση πρέπει να αναλυθεί εξονυχιστικά. Από αυτή την άποψη μοιάζει με την «ψυχολόγα», με τη διαφορά ότι εδώ πρόκειται για εγωιστικό άτομο που κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει τα του εαυτού της κάτω από το χαλί. Οι λέξεις «συγνώμη», «φταίω» και «λάθος» τής είναι παντελώς άγνωστες! Αντιθέτως εσύ πρέπει να τις έχεις πρώτες πρώτες στο δικό σου λεξιλόγιο. Αλλιώς έρχεται η γκρίνια.
Η αστρολόγος
Ουσιαστικά πρόκειται για παραλλαγή της «ψυχολόγου». Θα σου βρει λύσεις για τα επαγγελματικά σου, τα συναισθηματικά σου και τις σχέσεις σου με τους γονείς σου. Η διαφορά είναι ότι για όλα τα προβλήματα ευθύνεται ο ανάδρομος Ερμής, ο ωροσκόπος σου, το ζεν, το φενγκ σούι και η αρνητική ενέργεια. Η λύση πάντα βρίσκεται στον επόμενο μήνα όπου αλλάζουν οι συναστρίες.
Η business woman
Είναι η γυναίκα που διαβάζει εφημερίδα ακόμα στις διακοπές. Παρακολουθεί ανελλιπώς τον Αυτιά, ξέρει για τις δοσοληψίες της Cosco στην ανταρκτική, την αλλαγή management στη Google, τα προγράμματα βιοκαυσίμων και φωτοβολταικών και μονίμως συζητάει για επενδύσεις. Το κατάστημα που διατηρεί με τα χίλια ζόρια στο Κολωνάκι το έχει αναγάγει σε franchise με δίκτυο σε Παρίσι, Μιλάνο, Ρώμη, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Τόκιο. Που και που σου ζητάει κάνα δανεικό, κανένα πρόβλημα τα επιστρέφει άμεσα, αλλά όταν της πεις για καμιά δουλειά με σίγουρα χρήματα την απορρίπτει λόγω status.
Η αυτοκαταστροφική
Αφού έχει περάσει διάφορες φάσεις καταστρέφοντας ό,τι καλό της συμβεί, έχει βαλθεί να καταστρέψει κάθε υγιή σχέση προκειμένου να μπει στο επόμενο μεγάλο ρομάντζο. Η άρνηση της να αντιμετωπίσει τις ανασφάλειες της την κάνει αδύνατον να ευχαριστήσει και να ευχαριστηθεί. Αν μπλέξεις μαζί της θα μάθεις τι σημαίνει παράδεισος και κόλαση σε δύο δευτερόλεπτα. Τη στιγμή που η σχέση σας θα είναι στο φόρτε θα σου δείξει την πόρτα. Άσε που έχει και το κλάμα στο τσεπάκι. Ακόμα και όταν όλα πάνε καλά γιʼ αυτήν είναι προβληματική η σχέση σας ακριβώς επειδή όλα πάνε καλά.
Το ψυχάκι
Πρόκειται για ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει. Είναι η γυναίκα που σου λέει κατάματα τι ωραία που περνάει μαζί σου και πόσο της αρέσει που είσαι μαζί και σε δύο δευτερόλεπτα αλλάζει άποψη και ξαφνικά θέλει να μείνει μόνη να τακτοποιήσει τα χειμωνιάτικα. Όταν τη ρωτάς τι έχει, ή δεν απαντάει ή σου λέει «δεν έχω τίποτα, καλά είμαι». Και σου λέει αλήθεια γιατί απλά είναι καλά και της έχει γυρίσει το μυαλό.
Θα σε τρελάνουν, θα σου σπάσουν τα νεύρα, θα σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου αλλά και τον εαυτό σου. Αξίζει;

Και αφού τελειώσαμε με τις γυναίκες που θα πρέπει να προσέχεις, στο αυριανό άρθρο θα ασχοληθούμε με τους άντρες προς αποφυγήν…
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα