Ντύστε το σπίτι σας στα ανοιξιάτικα

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ντύστε το σπίτι σας στα ανοιξιάτικα
Η άνοιξη έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, να την προϋπαντήσουμε, όχι στην εξοχή, αλλά μέσα στο σπίτι μας δίνοντάς του το πνεύμα της νέας εποχής. Και αφού είπαμε για το πώς να ντυθούμε ανοιξιάτικα είναι ώρα να σας ενημερώσουμε και πώς να ντύσετε το σπίτι σας αν θέλετε να δώσετε και σʼ αυτό μία ανοιξιάτικη νότα. Οι τάσεις που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα θα βγάλουν το σπίτι από την χειμωνιάτική του διακόσμηση και θα το του δώσουν στιλ που αποπνέει φρεσκάδα και ενεργητικότητα.
Πορτοκαλί, νέον και μεταλλικά χρώματα
Αν έχετε απορία για το ποιο είναι το μοντέρνο χρώμα για την φετινή άνοιξη, η απάντηση είναι, το πορτοκαλί. Συνδυάστε έντονο πορτοκαλί με απαλότερους τόνους αυτού του χρώματος, ίσως και μια ιδέα κόκκινο για να πετύχετε μια χρωματική έκρηξη που θα γεμίσει το χώρο ενέργεια και φως. Ένας ακόμα καταπληκτικός συνδυασμός είναι αυτός του πορτοκαλί με το απαλό λιλά για ζωντάνια και ρομαντισμό ή ο συνδυασμός του πορτοκαλί με μπεζ για να απαλύνετε την «ένταση» αυτού του ζωντανού χρώματος. Φυσικά, μπορείτε να παίξετε και με πιο έντονα χρώματα συνδυάζοντας το πορτοκαλί με τυρκουάζ, κίτρινο, μουσταρδί ή μωβ ή να αντικαταστήσετε το σικ μπεζ με διάφορες αποχρώσεις του γκρι.
Εκτός από τους συνδυασμούς κλασικών χρωμάτων, αυτή την άνοιξη η διακόσμηση ακολουθεί την μόδα της πασαρέλας. Μεταλλικά ή νέον χρώματα σε έναν τοίχο θα δώσουν ένταση και ζωντάνια σε μοντέρνους χώρους που θα τραβήξουν τα βλέμματα με την εντυπωσιακή τους λάμψη.
Αν δεν είστε τόσο «τολμηρή» ώστε να βάψετε έναν ολόκληρο τοίχο με μεταλλικό ή νέον χρώμα, μην παραλείψετε να διαλέξετε διακοσμητικά από μέταλλο σε χρυσό ή ασημί χρώμα. Βάζα, μπολ, επιτραπέζιες λάμπες, κορνίζες για φωτογραφίες ή καθρέφτες θα δώσουν στο χώρο λάμψη και ζωντάνια.
Δώστε ζωντάνια και γεύση από εξοχή
Αν θέλετε να μεταμορφώσετε το χώρο σας από μια χειμωνιάτικη φωλιά σε μια ανοιξιάτικη πανδαισία, θα χρειαστείτε μεγάλες δόσεις έμπνευσης από την φύση. Αντικαταστήστε τα αποξηραμένα κλαδιά πεύκου με κλαριά από αμυγδαλιές, πολύχρωμα φτερά και κοχύλια. Μια καλή και οικονομική ιδέα είναι να αντικαταστήσετε τις φωτογραφίες στα κάδρα με τους φωτογραφίες των αγαπημένων σας από καλοκαιρινές διακοπές ή ανοιξιάτικες εκδρομές στην εξοχή.
Το πράσινο της φύσης
Η οικολογική διακόσμηση είναι μια τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Έπιπλα και διακοσμητικά από υλικά στο φυσικό τους χρώμα δίνουν τον τόνο της «πράσινης» διακόσμησης και βάζουν όλα τα μέλη της οικογένειας στη διάθεση της οικολογικής συνείδησης.
Κάντε κήπο τα δωμάτια
Μια κλασική ανοιξιάτικη αλλαγή είναι η χρήση διακοσμητικών με λουλουδάτα σχέδια. Ριχτάρια και μαξιλαράκια με ζωντανά ανοιξιάτικα λουλούδια και καλύμματα κρεβατιών με ρομαντικά εμπριμέ θα κάνουν το αυτονόητο, θα φέρουν την άνοιξη απʼ έξω, μέσα στο σπίτι.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti