Τips οργάνωσης που θα σε σώσουν από το χάος μιας μικρής ντουλάπας

Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2022 18:14 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τips οργάνωσης που θα σε σώσουν από το χάος μιας μικρής ντουλάπας

Όπως κάθε μικρός χώρος, έτσι και η μικρή ντουλάπα μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο βάσανο. Ειδικότερα εάν είσαι fashion lover και δεν μπορείς να αντισταθείς σε νέα ρούχα, έχεις ζήσει ή ζεις αυτό το πρόβλημα στο 100%. Η φράση «δεν έχω πού να βάλω τα ρούχα μου», αποκτά τρομακτικές διαστάσεις σε αυτήν την περίπτωση.

Μικρή ντουλάπα, πολλά ρούχα, λοιπόν. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζεις μέσα στο υπνοδωμάτιό σου. Ας μην μιλήσω δε, για την ακαταστασία που -σίγουρα- κυριαρχεί στο εσωτερικό της ντουλάπας με τα ρούχα ανάκατα ακόμα και μέσα στα συρτάρια. Α, και μην ξεχάσω να αναφερθώ στην καρέκλα του γραφείου σου, πάνω στην οποία έχει δημιουργηθεί ένα βουνό από τα στοιβαγμένα ρούχα. Μέχρι που να πέσουν στο πάτωμα.

Αυτή η κατάσταση, όχι μόνο χαλάει την εικόνα της ντουλάπας σου, αλλά σου δημιουργεί και απελπισία καθώς δυσκολεύει ουσιαστικά την καθημερινότητά σου. Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να βρεις πού στο καλό είναι εκείνο το λευκό μπλουζάκι; Σίγουρα πολλές. Άσε που τα περισσότερα ρούχα θα χρειάζονται ξανά σιδέρωμα. Πού καιρός για έξτρα ρεύμα. Παρακάτω, λοιπόν, μαθαίνεις τα 6 πιο σωτήρια tips οργάνωσης που θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις έξυπνα και λειτουργικά τον διαθέσιμο χώρο της ντουλάπας σου. Αντίο χάος.

Ξεσκαρτάρισμα
Αυτό είναι ένα βήμα που πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσεις να οργανώνεις τα ρούχα στην μικρή σου ντουλάπα. Εκείνο το πουκάμισο, για παράδειγμα, που έχεις εδώ και κάτι χρόνια να φορέσεις, αλλά το κρατάς σε περίπτωση που το χρειαστείς, απλά δώσ’ το. Αν ήταν να το φορέσεις κάπου, θα το είχες κάνει ήδη. Είναι απλά τα πράγματα.

Η μέθοδος του κάθετου διπλώματος
Αφού, λοιπόν, ξεφορτώθηκες τα ρούχα που για τους χ-ψ λόγους δεν φοράς, περνάς στην επόμενη φάση: Η σωστή αξιοποίηση του χώρου που διαθέτουν τα συρτάρια σου. Τα διπλωμένα ρούχα, πιάνουν γενικά λιγότερο χώρο από τα κρεμασμένα. Δεν χρειάζεται να κρεμάς τα πάντα. Έτσι, λοιπόν, όχι μόνο εξοικονομείς χώρο, αλλά κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, γιατί μπορείς να βρεις το αγαπημένο σου μπλουζάκι στο πι και φι.

Δημιούργησε νέα ράφια
Όταν τα ράφια στο εσωτερικό της ντουλάπας, έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους σημαίνει ότι συχνά στοιβάζεις τα ρούχα που εύκολα μετατρέπονται σε σωρός από ανακατεμένα ρούχα που δεν διευκολύνει τη σωστή οργάνωσή τους.

Σκέψου, λοιπόν, να δημιουργήσεις νέα ράφια για να δημιουργήσεις περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα επιπλέον ράφι ανάμεσα στα υπάρχοντα.

Αξιοποίησε τα κενά σημεία στο εσωτερικό της ντουλάπας
Εάν έχεις ψηλή και λεπτή ντουλάπα, με αρκετό ελεύθερο και αχρησιμοποίητο χώρο στο επάνω μέρος, σκέψου να προσθέσεις άλλη μια κρεμάστρα, κρεμαστές θήκες αποθήκευσης ή να δημιουργήσεις ένα νέο ράφι για να τοποθετήσεις ρούχα που δεν χρησιμοποιείς τόσο συχνά.

Το πίσω μέρος της πόρτας, δεν το σκέφτηκες
Μια σειρά από γάντζους, μπορεί να μετατρέψει το πίσω μέρος μιας πόρτας στον τέλειο χώρο για να αποθηκεύσεις τα ρούχα και οτιδήποτε άλλο (φουλάρια, καπέλα, σκούφους κλπ) που δεν χωράει μέσα στην ντουλάπα.

Δημιούργησε χώρο με μια ράγα ρούχων, για να ανασάνει η ντουλάπα σου
Εάν έχεις μικρή ντουλάπα, αλλά ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, μια ράγα ρούχων δεν θα ήταν κακή ιδέα. Σίγουρα θα σε ανακουφίσει και θα δώσει μια ανάσα στη ντουλάπα σου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti