5 βασικά βήματα ρουτίνας για την περιποίηση των μαλλιών

Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2022 18:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 βασικά βήματα ρουτίνας για την περιποίηση των μαλλιών

Όπως η επιδερμίδα χρειάζεται περιποίηση έτσι και τα μαλλιά πρέπει ν΄ απολαμβάνουν τη φροντίδα που τους αξίζει. Μία ρουτίνα περιποίησης μαλλιών είναι ακριβώς σαν την ρουτίνα περιποίησης δέρματος. Μόλις βρείτε την φροντίδα που σας ταιριάζει, θα την ακολουθείτε για πάντα.

Δείτε τα βασικά στάδια της ρουτίνας περιποίησης μαλλιών που πρέπει η καθεμία από εσάς ν΄ ακολουθεί.
Καθαρισμός
Ο καθαρισμός αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα προϊόντων, χωρίς όμως ν’ αφαιρεί και τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας. Αν δεν πλύνετε καλά τα μαλλιά σας, το σμήγμα θα συσσωρευτεί, αφήνοντας ανεπιθύμητη λιπαρότητα. Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα.

Conditioner ή μαλακτικό γαλάκτωμα
Το κύριο όφελος ενός μαλακτικού είναι η ενυδάτωση μαλλιών. Επιμέρους όμως οφέλη είναι η γυαλάδα και τη μείωση του φριζαρίσματος. Όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, το conditioner κολλάει πάνω τους, επικαλύπτοντας τις τρίχες για ν’ αναπληρώσει την υγρασία που μπορεί να έχει αφαιρέσει το σαμπουάν.

Ξεμπέρδεμα
Το ξεμπέρδεμα είναι απαραίτητο για να μην σπάνε τα μαλλιά σας. Πρέπει όμως να χρησιμοποιήσετε το σωστό εργαλείο, όπως μια χτένα με φαρδιά δόντια, για να αποφύγετε το τράβηγμα των μαλλιών κατά λάθος. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, μπορεί να χρειαστεί να τα ξεμπερδεύετε κάθε μέρα ή πιο συχνά.

Styling & Προστασία
Χάρη στα πολλά προϊόντα μαλλιών για styling και των εργαλείων που υπάρχουν, μπορείτε να φορμάρετε τα μαλλιά σας σχεδόν με όποιον τρόπο θέλετε.
Αλλά αν είστε λάτρης των θερμαινόμενων εργαλείων, θα χρειαστεί να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα μ’ ένα εξειδικευμένο προϊόν.

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti