Τι χρειάζεται πραγματικά το δέρμα σου τώρα το καλοκαίρι

Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2022 18:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τι χρειάζεται πραγματικά το δέρμα σου τώρα το καλοκαίρι

Οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο αλλάζουν και οι ανάγκες που έχει η επιδερμίδα μας. Κι ακριβώς όπως κάνουμε μικρές ή μεγάλες αλλαγές στα ρούχα μας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αντίστοιχες αλλαγές μπορούμε να κάνουμε και στη skincare ρουτίνα μας.

Όχι, δεν χρειάζεται να αλλάξεις όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούσες στη skincare ρουτίνα σου πχ την άνοιξη, αλλά καλό είναι, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές πολύ σωτήριες συμβουλές για το δέρμα σου:
-Μπορείς να επιλέξεις είτε ένα πιο ενυδατικό προϊόν για τον καθαρισμό του προσώπου σου, αν αισθάνεσαι πως σε τραβάει η επιδερμίδα σου, με σαλικυλικό οξύ, αν θέλεις να αντιμετωπίσεις την αυξημένη παραγωγή σμήγματος ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ή με πιο καταπραϋντικά συστατικά όπως η αλόη. Απόφυγε το πολύ ζεστό νερό.

-Αν κάνεις απολέπιση με χημικό ή φυσικό τρόπο, μπορείς να μειώσεις τη συχνότητα της χρήσης ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι μιας και η απολέπιση κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Φυσικά, αυτό που δεν πρέπει να κάνεις σε καμία περίπτωση είναι απολέπιση σε δέρμα που έχει υποστεί ηλιακό έγκαυμα.

-Εξίσου σημαντικό με τη χρήση αντηλιακού είναι η τακτική ανανέωσή τους αλλά και η αποφυγή εξωτερικών δραστηριοτήτων τις ώρες που η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη και η χρήση καπέλου με φαρδύ γείσο που θα προσφέρει σκιά στο πρόσωπο.

-Μιας και η επιδερμίδα του προσώπου είναι αρκετά εκτεθειμένη στον ήλιο, καλό είναι να ενισχύσεις την εβδομαδιαία ρουτίνα σου με μία ενυδατική μάσκα προσώπου, που προσφέρει άμεση περιποίηση και αποτελεσματική ενυδάτωση μετά την έκθεση στον ήλιο, επαναφέροντας τη χαμένη υγρασία, διατηρώντας τη λάμψη της.

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti