Δαφνέλαιο: Τα οφέλη για την υγεία και την ομορφιά

Δευτέρα, 28 Φεβρουάριος 2022 18:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δαφνέλαιο: Τα οφέλη για την υγεία και την ομορφιά

Η πρώτη σου συνάντηση με τη δάφνη, μπορεί να έχει γίνει μέσα από το φαγητό. Τόσο οι αρχαίοι Έλληνες όσο και οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τα φύλλα δάφνης ως ιδιαίτερα ιερά και πολύτιμα, καθώς συμβόλιζαν τη νίκη και το υψηλό κύρος. Οι Έλληνες θεωρούσαν επίσης τα φύλλα δάφνης, ως ισχυρό φάρμακο που ήταν ικανό να τους προστατεύσει από την πανώλη και διάφορες ασθένειες. Σήμερα, το φύλλο δάφνης και το αιθέριο έλαιό του περιέχουν πολυάριθμες φαρμακευτικές ιδιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση ποικίλων παθήσεων υγείας.

Η σύγχρονη επιστήμη αρχίζει να υποστηρίζει τις παραδοσιακές χρήσεις της δάφνης στη μορφή αιθέριου ελαίου της. Η χρήση δαφνέλαιου προσφέρει έναν απλό, αποτελεσματικό τρόπο για οφέλη τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά. Παρακάτω θα βρεις 7 από τα πιο σημαντικά οφέλη που χαρίζει το δαφνέλαιο.

1. Δαφνέλαιο για ανακούφιση του αναπνευστικού
Το αιθέριο έλαιο του φύλλου δάφνης έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες, ανακουφίζοντας παράλληλα και τη συμφόρηση της ρινικής οδού. Ως εκ τούτου, το αιθέριο έλαιο δάφνης είναι εξαιρετικό για όσους υποφέρουν από βήχα, κρυολόγημα, γρίπη και βρογχίτιδα. Η αντιβακτηριδιακή και αντισηπτική του φύση, είναι επίσης χρήσιμη για την εξόντωση βακτηρίων ή ιών που μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, αποτρέποντας εξαρχής την εμφάνιση τέτοιων ασθενειών και παθήσεων. Σε συνδυασμό με τις αντισπασμωδικές του ιδιότητες, είναι σε θέση να καταπραΰνει τυχόν ακούσιες συσπάσεις, παρέχοντας τεράστια ανακούφιση από τον ενοχλητικό βήχα.

2. Ρυθμίζει την εμμηνορροϊκή ροή
Τα εκχυλίσματα των φύλλων δάφνης έχουν χρησιμοποιηθεί για την τόνωση την έμμηνου ρύσης, καθιστώντας έτσι το αιθέριο έλαιο μια καλή, φυσική θεραπεία για ακανόνιστες και επώδυνες περιόδους. Βοηθά στην τόνωση και τη ρύθμιση του κύκλου, διασφαλίζοντας έτσι έγκαιρες και κανονικές περιόδους. Το δαφνέλαιο βοηθά επίσης στην ανακούφιση από κράμπες περιόδου. Χαλαρώνει τους μύες της μήτρας και ανακουφίζει από συμπτώματα όπως ναυτία και κόπωση.

3. Για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών
Το δαφνέλαιο θεωρείται επίσης καλό τονωτικό για τα μαλλιά, καθώς ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών και αποτρέπει την υπερβολική τριχόπτωση. Bοηθά στη σύσφιξη των τριχοθυλακίων και των ριζών των μαλλιών, αποτρέποντας έτσι την απώλεια μαλλιών. Βοηθά επίσης στην ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής, αποτρέποντας έτσι την πιτυρίδα και το ξεφλούδισμα του τριχωτού της κεφαλής. Ως εκ τούτου, τα μαλλιά σου θα φαίνονται πολύ πιο υγιή και η υγεία του τριχωτού της κεφαλής θα βελτιωθεί δραστικά.

4. Βοηθά στην επούλωση πληγών
Έχοντας αντιβακτηριακό χαρακτήρα, αυτό το λάδι μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα κιτ πρώτων βοηθειών σας, καθώς βοηθά στον καθαρισμό των βακτηρίων από πληγές, κοψίματα, μώλωπες ή γρατζουνιές που έχουν προκύψει. Αυτό αποτρέπει έτσι την εμφάνιση λοιμώξεων και αποτρέπει τέτοιου είδους τραύματα από το να γίνουν σηπτικά ή από την εμφάνιση τετάνου. Ως εκ τούτου, γενικά βοηθά στην πρόληψη των επιπλοκών και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

5. Το δαφνέλαιο ως ισχυρό εντομοαπωθητικό
Το έλαιο δάφνης, έχει επίσης ισχυρές εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Αυτό βοηθά να διατηρήσεις το περιβάλλον σου καθαρό και απαλλαγμένο από παράσιτα, γεγονός που συμβάλλει έμμεσα σε ένα υγιές σώμα. Δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύεις χρήματα σε μπουκάλια εντομοκτόνων, όταν μπορείς να έχεις αυτή την εντελώς φυσική εναλλακτική. Επιπλέον, τα τυποποιημένα εντομοαπωθητικά και εντομοκτόνα είναι επιζήμια όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για την υγεία, εάν εισπνέονται συχνά και σε μεγάλες ποσότητες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti