5 βήματα για ενυδάτωση της επιδερμίδας

Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2021 18:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 βήματα για ενυδάτωση της επιδερμίδας

Είναι σημαντικό να κάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθαρισμό προσώπου και οι λόγοι είναι πολλοί. Καθημερινά βάφεσαι και άρα επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου.

Συν τοις άλλοις, κυκλοφορείς μέσα στην πόλη και «κολλάει» πάνω στο δέρμα σου όλο το καυσαέριο και η ατμοσφαιρική ρύπανση φράζοντας τους πόρους, αφυδατώνοντάς σε και κάνοντας το πρόσωπό σου να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο.

Αλήθεια, θες κι άλλα για να καταλάβεις πόσο μα πόσο απαραίτητος είναι ο καθαρισμός προσώπου; Και δεν χρειάζεται να καταξοδεύεσαι κάθε τρεις και λίγο στον δερματολόγο σου. Μπορείς και μόνη σου στο σπίτι να φροντίσεις το δέρμα σου. Κάν’το, λοιπόν, εδώ και τώρα!

Τα must βήματα για τέλειο καθαρισμό προσώπου στο σπίτι
1. Καθαρισμός με το καθαριστικό σου
Πριν κάνεις οτιδήποτε αφαίρεσε το μακιγιάζ (αν πήγες για καφέ το πρωί, θα έχουν μείνει υπολείμματα), και πλύνε το πρόσωπό σου με το καθαριστικό σου.

2. Ώρα για… ατμοθεραπεία
Βάλε νερό σε μια κατσαρόλα και άσε το να βράσει. Αφού πάρει βράση, βγάλε από το μάτι την κατσαρόλα και στάσου από πάνω (όχι πολύ κοντά) για να απορροφήσει το δέρμα σου τον ατμό. Πέντε λεπτά αρκούν για την ατμοθεραπεία. Έπειτα, σκούπισε πολύ, πολύ απαλά το πρόσωπό σου με μια καθαρή πετσέτα.

3. Μάσκα ομορφιάς
Μια μάσκα ενυδάτωσης είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι τώρα για να λάμψει και να δείχνει υγιές το δέρμα σου.

4. Συνέχεια έχει το toner
Βάλε με ένα cotton pad toner στο πρόσωπό σου για να ενισχύσεις ακόμα περισσότερο τη λάμψη του.

5. Σειρά έχει η πλούσια ενυδατική κρέμα σου
Για να «κλειδώσεις» την υγρασία στην επιδερμίδα σου θα χρειαστείς μία πλούσια ενυδατική κρέμα. Άσε στην άκρη την ελαφριά που χρησιμοποιούσες όλο το καλοκαίρι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti