Πως θα κάνεις τον φούρνο σου λαμπίκο με μόνο 3 υλικά

Τρίτη, 21 Σεπτέμβριος 2021 18:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πως θα κάνεις τον φούρνο σου λαμπίκο με μόνο 3 υλικά

Ο καθαρισμός του φούρνου είναι μία δύσκολη υπόθεση, οι αλήθειες να λέγονται. Αυτή η βασική ηλεκτρική συσκευή που μάς λύνει τα χέρια όσον αφορά το μαγείρεμα, άλλο τόσο μας τα δένει όταν έρχεται η ώρα του καθαρισμού της. Μία διαδικασία που οριακά τείνει να μετατραπεί σε ιεροτελεστία και απαιτεί σχολαστικότητα, προσοχή, χρόνο και κόπο.

Καμμένα λίπη, υπολείμματα φαγητού, πιτσιλισμένα λάδια σε όλο το μήκος και πλάτος του φούρνου, τείνουν να σε παιδεύουν και να κάνουν τη διαδικασία καθαρίσματος κυριολεκτικά βουνό. Ωστόσο, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο νόμιζες. Το μυστικό βρίσκεται στον σωστό τρόπο χωρίς κόπο. Ακολούθησε, λοιπόν, την παρακάτω -πολύ εύκολη- διαδικασία και ο φούρνος σου θα είναι πιο καθαρός από ποτέ.

Τι θα χρειαστείς
Όπως βλέπεις, τα υλικά που θα χρειαστείς βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας σου και σε απαλλάσσουν από τον κόπο να τρέχεις στο σούπερ μάρκετ.

- Μαγειρική σόδα
- Υγρό καθαριστικό πιάτων
- Λευκό ξύδι

Η διαδικασία που θα ακολουθήσεις και ο φούρνος σου θα γίνει λαμπίκο

- Σε ένα μπολ ανακατεύεις και τα τρία υλικά. Πιο συγκεκριμένα, μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, μισό φλιτζάνι υγρό πιάτων και μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Extra fact: Η σόδα έχει την τάση να αντιδρά με την οξύτητα του ξυδιού κι έτσι το διάλυμα θα φουσκώσει.

- Μόλις, λοιπόν, το διάλυμα φουσκώσει, παίρνεις ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα και ξεκινάς να ανακατεύεις έως ότου σχηματιστεί μία πάστα.

- Με ένα βετέξ ή ένα σφουγγάρι, «περνάς» το εσωτερικό του φούρνου με την πάστα που δημιούργησες.

- Αφήνεις το διάλυμα να δράσει για 2 έως 3 ώρες.

- Τέλος, σκουπίζεις καλά με ένα πανάκι ή με χαρτί κουζίνας.

Ο φούρνος σου θα έχει γίνει λαμπίκο!