3 top συμβουλές ομορφιάς που πρέπει να ακολουθήσεις το καλοκαίρι

Πέμπτη, 15 Ιούλιος 2021 18:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3 top συμβουλές ομορφιάς που πρέπει να ακολουθήσεις το καλοκαίρι

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ, έτσι και με την επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά, οι αλλαγές από εποχή σε εποχή είναι απαραίτητες. Το καλοκαίρι και οι υψηλές του θερμοκρασίες επιβάλλουν ένα update λοιπόν τόσο στην ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς όσο και στη φροντίδα των μαλλιών, ώστε να απολαύσεις τις μέρες του με ασφάλεια. Εμείς έχουμε καταγράψει τέσσερις top συμβουλές ομορφιάς που πρέπει να εφαρμόσεις.

Μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία
Η υπερβολική και χωρίς προστασία έκθεση στην ακτινοβολία του ήλιου προκαλεί στο δέρμα αλλοιώσεις, όπως τραχύτητα, ρυτίδες, χαλάρωση και κηλίδες. Δυο άλλες σοβαρές επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα είναι το ηλιακό έγκαυμα και ο καρκίνος. Όμως και από αισθητικής πλευράς, ο πολύς ήλιος, από τον οποίο δεν προφυλάσσεσαι σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε μαύρισμα ανομοιόμορφο, με κοκκινίλες. Έτσι, το αντηλιακό προσώπου αλλά και σώματος είναι απαραίτητα. Θα πρέπει να τα εφαρμόζεις μισή ώρα πριν εκτεθείς στον ήλιο και να μην ξεχνάς να τα ανανεώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ενυδατώσου
Από τις ρίζες των μαλλιών σου μέχρι τα δάχτυλα, τα χείλη ακόμα και τους γλουτούς, η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας, 365 μέρες το χρόνο και πολύ περισσότερο το καλοκαίρι. Επένδυσε σε πολύ καλά ενυδατικά προϊόντα τα οποία όχι μόνο θα αφήσουν την επιδερμίδα σου απαλή, αλλά θα εξασφαλίσουν ότι αυτή δεν χάνει την υγρασία της.

Κάνε focus στα αντιγηραντικά προϊόντα
Πέρα από το αντηλιακό το οποίο προστατεύει από τη φωτογήρανση, καλό θα ήταν να προσθέσεις στην ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς, ορισμένα προϊόντα με συνθέσεις που περιέχουν ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά, όπως η Βιταμίνη C. Επίσης μπορείς να επιλέξεις συνθέσεις με ρετινόλη και πεπτίδια οι οποίες ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Φρόντισε τα μαλλιά σου
Συμβαίνει πολύ συχνά να επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στη φροντίδα της επιδερμίδας, όμως και τα μαλλιά χρειάζονται την κατάλληλη περιποίηση την εποχή του καλοκαιριού. Εστίασε στον σωστό καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής με προϊόντα που κάνουν και απολέπιση, στην ενυδάτωση με την εφαρμογή μάσκας μια φορά την εβδομάδα και φυσικά, στην προστασία της τρίχας από τις ακτίνες του ήλιου με προϊόντα που περιέχουν δείκτη προστασίας SPF.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti