Μήπως τα μαλλιά σου λαδώνουν ακόμα και αμέσως μετά το λούσιμο;

Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021 19:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μήπως τα μαλλιά σου λαδώνουν ακόμα και αμέσως μετά το λούσιμο;

Τα λιπαρά μαλλιά είναι πρόβλημα πολλών κοριτσιών εκεί έξω όσο κι αν δεν το πιστεύεις. Θα πρέπει να μάθεις να πορεύεσαι με αυτό και να το «πολεμάς» κυρίως με τα κατάλληλα προϊόντα, που θα απομακρύνουν το περίσσιο σμήγμα από το κεφάλι σου.

Κατά βάση, με σαμπουάν βαθύ καθαρισμού, τα οποία ρυθμίζουν την έκκριση του σμήγματος και διατηρούν σχετικά όμορφα τα μαλλιά σου ανάμεσα στα λουσίματα. Τι γίνεται, όμως, όταν λούζεσαι, στεγνώνεις τα μαλλιά σου και βλέπεις… πιο πολλή λιπαρότητα από πριν;

Εσύ φταις για αυτήν την κατάσταση. Έχεις κάνει κάποιο από τα πέντε λάθη που θα βρεις παρακάτω και όχι μόνο δεν απομάκρυνες τη λιπαρότητα, αλλά την έφερες ακόμα πιο κοντά σου.

Το παρακάνεις με το conditioner
Όσο κι αν θέλεις να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου, αν βάλεις μεγάλη ποσότητα conditioner, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να έχεις λαδωμένα μαλλιά. Μια μικρή ποσότητα απλωμένη μόνο στις άκρες των μαλλιών σου αρκεί για να είναι τα μαλλιά σου υπέροχα.

Χρησιμοποιείς καυτό νερό
Μπορεί το πολύ ζεστό νερό να είναι χαλαρωτικό και απολαυστικό, όμως υπερδιεγείρει το τριχωτό της κεφαλής, απομακρύνει την υγρασία με αποτέλεσμα να παράγονται περισσότερα έλαια. Αντ’ αυτού, λοιπόν, καλό είναι να λούζεσαι με χλιαρό νερό.

Τα μαλλιά σου έχουν προϊόντα styling, που το σαμπουάν δεν έχει καθαρίσει καλά. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχεις ψεκάσει με λακ ή να έχεις βάλει αφρό στα μαλλιά σου. Αυτά τα προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με βαριά λάδια, οπότε για να καθαρίσεις εντελώς το κεφάλι σου χρειάζεσαι ένα detox, βαθύ καθαρισμού σαμπουάν.

Χρησιμοποιείς ακατάλληλο leave in conditioner για τα μαλλιά σου
Είναι λογικό να λαδώνουν ακόμα και μετά το λούσιμο τα μαλλιά σου. Προτίμησε ελαφριές συνθέσεις με νερό στη σύστασή τους και θα δεις πως αμέσως θα λυθεί το πρόβλημά σου.

Λούζεσαι πάρα πολύ συχνά
Αν τα λούζεις καθημερινά, το τριχωτό της κεφαλής θα υπερπαράγει έλαια σε μια προσπάθεια να καλύψει αυτά που αποβάλλονται με το λούσιμο και έτσι εσύ θα οδηγείσαι σε υπερβολική λιπαρότητα, ακόμα και σε ερεθισμούς στο δέρμα του κεφαλιού σου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti