Λεκές από καφέ σε χαλί: Tips για να το καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα

Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2021 18:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λεκές από καφέ σε χαλί: Tips για να το καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα

Λερώθηκε το χαλί και δεν ήταν απλά νερό. Και θα κάτσεις να σκάσεις τώρα; Πάντα υπάρχουν λύσεις στα προβλήματα. Γι’ αυτό και εγώ συγκέντρωσα για εσένα τους καλύτερους τρόπους για να πεις μια και καλή αντίο στον λεκέ από καφέ που μόλις λέκιασε το αγαπημένο σου χαλί.

Αμεσότητα
Τα περισσότερα χαλιά έχουν μεγάλη απορροφητικότητα. Επομένως, η ταχύτητα παίζει μεγάλο ρόλο. Όσο πιο γρήγορα αφαιρέσεις τον λεκέ, τόσο το καλύτερο για χαλί σου. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα καφέ μπορέσεις. Προσοχή. Μην τρίψεις υπερβολικά το χαλί. Το πιο πιθανό είναι να απλώσεις περισσότερο τον καφέ παρά να το καθαρίσεις εις βάθος.

Μαγειρική σόδα και κρύο νερό
Η θαυματουργή μαγειρική σόδα κάνει για ακόμα μια φορά τη ζωή μας πιο εύκολη. Αρκεί μια μικρή δόση μαγειρικής σόδας στο λεκιασμένο σημείο. Την αφήνεις να στεγνώσει και στη συνέχεια τρίβεις ευλαβικά την επιφάνεια με ένα βρεγμένο πανάκι ή ένα σφουγγαράκι.

Αλάτι και νερό
Εάν δεν έχεις άμεσα μαγειρική σόδα, τότε έχεις σίγουρα αλάτι. Ακολουθείς την ίδια διαδικασία που θα ακολουθούσες και με τη μαγειρική σόδα. Εάν το χαλί δεν καθαρίσει εντελώς στην πρώτη προσπάθεια, τότε δοκίμασε να το τρίψεις με λίγο ξύδι και μετά με νερό.

Μείγμα από υγρό πιάτων, ξύδι και χλιαρό νερό
Βάζεις μία κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων και μία κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι σε δύο κούπες χλιαρό προς ζεστό νερό. Αφού δημιουργήσεις το μείγμα, ταμπονάρεις ελαφρά στο σημείο που βρίσκεται ο λεκές, μέχρι να εξαφανιστεί από το χαλί. Τέλος, παίρνεις τα πολλά υγρά με ένα στεγνό και καθαρό πανί ώστε να τραβήξεις την περιττή υγρασία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia