Πως θα σώσεις τις σπασμένες πούδρες και σκιές ματιών

Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2021 19:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πως θα σώσεις τις σπασμένες πούδρες και σκιές ματιών

Αν έχει πέσει ποτέ από τα χέρια σου το νεσεσέρ με τα καλλυντικά σου ξέρεις ακριβώς για τι πράγμα μιλάω. Το «κρακ» που βλέπεις στην πούδρα ή τη σκιά σου επεκτείνεται και στην έκφρασή σου. Γιατί η αλήθεια είναι πως τα καλλυντικά κοστίζουν και σίγουρα δεν θες με τίποτα να πετάξεις την παλέτα σου στα σκουπίδια. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να φτιάξεις τις σπασμένες πούδρες και σκιές ματιών και να είναι σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα.

Τι θα χρειαστείς
-Ισοπροπυλική αλκοόλη 70% (θα τη βρεις στο φαρμακείο)
-Ένα δοχείο. Ιδανικά ένα μικρό μπολ
-Ένα κουτάλι
- Οδοντογλυφίδα, μπατονέτα ή μικρή σπάτουλα

Πώς να επαναφέρεις τις σπασμένες πούδρες και σκιές
Μάζεψε όση περισσότερη ποσότητα από τη σπασμένη πούδρα ή σκιά και ρίξ’τη μέσα στο δοχείο. Χρησιμοποίησε μία μπατονέτα για να βγάλεις όσο προϊόν έχει μείνει στη συσκευασία. Πάρε το κουτάλι και σπάσε τα πιο χοντρά κομμάτια μέχρι να έχεις μία λεία σκόνη.

Πρόσθεσε 1 με 2 καπάκια από την ισοπροπυλική αλκοόλη. Αυτό που θέλεις είναι να έχει την υφή που έχει για παράδειγμα το φυστικοβούτυρο.

Με μία σπάτουλα επανέφερε το υλικό πίσω στη συσκευασία του και άπλωσέ το ώστε να γίνει λεία η επιφάνειά του και να μην έχει φυσαλίδες. Πρέπει να το αφήσεις να «ξεκουραστεί» για αρκετή ώρα. Πρέπει να έχει στεγνώσει αρκετά αλλά όχι τελείως. Όταν το ακουμπάς με το δάχτυλο και δεν μένει προϊόν στο δέρμα σου είναι έτοιμο.

Για το επόμενο βήμα θα χρειαστείς ένα κομμάτι ύφασμα. Βάλε το ύφασμα πάνω στο προϊόν και πίεσέ το απαλά ώστε να ακουμπήσει σωστά. Μετά πίεσέ το με ένα αντικείμενο με λεία επιφάνεια ιδανικά στο ίδιο μέγεθος της θήκης της σκιάς ή

Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθεί η περίσσεια ποσότητα της ισοπροπυλικής αλκοόλης. Όσο περισσότερο απορροφηθεί, τόσο πιο γρήγορα και εύκολα θα στεγνώσει. Περίμενε τουλάχιστον 24 ώρες πριν χρησιμοποιήσεις ξανά τα καλλυντικά σου.