4 λάθη που κάνεις με το conditioner

Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2020 18:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
4 λάθη που κάνεις με το conditioner

Μπορεί εσύ να περιποιείσαι και με το παραπάνω τα μαλλιά σου. Να χρησιμοποιείς ειδικό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σου, να κάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα μάσκες, να βάζεις conditioner. Το φάουλ σε αυτήν την περίπτωση είναι δικό σου και έχει να κάνει με τη χρήση του conditioner.
Ακόμα κι αν είσαι τακτική στη χρήση του, ακόμα κι αν έχεις πάρει το πιο κατάλληλο προϊόν για τα μαλλιά σου, σίγουρα κάνεις ένα ή και περισσότερα από τα λάθη που θα δεις παρακάτω και καταλήγεις να μην έχεις τα λαμπερά και υγιή μαλλιά που θα ήθελες. Ρίξε μια ματιά στα λάθη σου...

Απλώνεις conditioner και στις ρίζες των μαλλιών σου
Το τριχωτό της κεφαλής παράγει μόνο του αρκετά φυσικά έλαια, που θρέφουν τις ρίζες. Αν εσύ βάζεις και conditioner, θα γίνει υπερπαραγωγή ελαίων με αποτέλεσμα να καταλήξεις να έχεις περίσσεια λιπαρότητα στα μαλλιά σου. Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να απλώνεις conditioner μόνο στις άκρες των μαλλιών, που τείνουν πάντα να είναι πιο ξηρές.

Βάζεις υπερβολική ποσότητα conditioner
Μια μικρή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών αρκεί! Όσο περισσότερο conditioner βάζεις τόσο βαραίνεις τα μαλλιά και στο τέλος θα καταλήξεις να τα κάνεις αδύναμα.

Δε… ζεσταίνεις το conditioner
Το ήξερες ότι θερμαίνοντας το μπουκάλι με το conditioner πριν τη χρήση του μπορείς να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα στα μαλλιά σου; Οπότε, από εδώ και στο εξής, πριν το χρησιμοποιήσεις, άσε τη συσκευασία για λίγα δευτερόλεπτα κάτω από ζεστό, τρεχούμενο νερό και έπειτα άπλωσε λίγο conditioner στα μαλλιά σου.

Απλώνεις σαμπουάν πάντα πριν τη χρήση του conditioner
Ο κανόνας λέει πως καθαρίζεις πρώτα τα μαλλιά σου με σαμπουάν και έπειτα απλώνεις conditioner. Μπορείς, όμως, μερικές φορές να… ξεγλιστράς από τον κανόνα και να εφαρμόζεις πρώτα conditioner. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Μαλλιά γεμάτα όγκο και υγεία! Μετά το conditioner, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σαμπουάν σου!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland