5 συμβουλές για μαλλιά γεμάτα όγκο

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2020 19:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 συμβουλές για μαλλιά γεμάτα όγκο

Η φθορά που παρατηρείται στο μήκος των μαλλιών και μάλιστα σε γυναίκες νεαρής ηλικίας έχει πολλές αιτίες. Τις κυριότερες τις γνωρίζουμε ήδη: εργαλεία styling (πιστολάκι, ισιωτική), κακή περιποίηση, λάθος βούρτσιμα και φυσικά χαμηλής διατροφικής αξίας διατροφή. Εξίσου σημαντικές αιτίες είναι οι ορμονικές αλλαγές, η κακή ποιότητα της επιδερμίδας του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν το φαινόμενο του ‘’hair thinning’’ στα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα να δείχνουν ταλαιπωρημένα, λεπτά και αραιά με κατεστραμμένες άκρες.

Πώς μπορούμε λοιπόν να αναστρέψουμε το αποτέλεσμα; Αλλά και πώς να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση πλούσιου όγκου στα μαλλιά;

Το κούρεμα
Το κούρεμα στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει καθοριστικό ρόλο. Μπορεί να αναδείξει τα μαλλιά και να τα κάνει να φαίνονται πλούσια και γεμάτα και αντιθέτως, να δείχνουν πολύ λεπτά και αραιά. Ο κομμωτής που εμπιστεύεσαι σίγουρα μπορεί να προτείνει το κατάλληλο κούρεμα, που θα σου προσδώσει όγκο και "γεμάτο αποτέλεσμα". Το σημαντικό είναι να αποφύγεις κουρέματα ‘’με άκρες’’ και ‘’layering’’.

Ισορροπημένη διατροφή
Ίσως έχει βαρεθεί να βλέπεις τις παραπάνω λέξεις αλλά η διατροφή έχει πρωταρχικό ρόλο παντού! Προκειμένου να διατηρηθεί η πυκνότητα των μαλλιών είναι σημαντικό να εμπλουτίσεις τις γεύσεις σου, με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα οποία είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και πρωτεϊνούχες τροφές, όσπρια και τροφές πλούσιες σε βιταμίνες D, C, E και ψευδάργυρο που ενισχύουν την κερατίνη.

Heat Styling
Το καθημερινό styling με εργαλεία θερμότητας σίγουρα θα καταστρέψουν το μήκος των μαλλιών αργά ή γρήγορα. Φθορά και κατεστραμμένες άκρες είναι το αποτέλεσμα. Επομένως όχι καθημερινή χρήση και μη ξεχνάς όταν χρησιμοποιείς τέτοια εργαλεία πως απαραίτητη, είναι η ρύθμιση της πρέσας και του ψαλιδιού για μπούκλες στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία, αλλά και η προστασία των μαλλίων με heat protective προϊόντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland