4 πράγματα που θα κάνεις για να ξεκινάς τη μέρα με όρεξη και χαρά

Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2020 18:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
4 πράγματα που θα κάνεις για να ξεκινάς τη μέρα με όρεξη και χαρά

Έχεις παρατηρήσει πότε κοιμάσαι καλύτερα; Πότε θυμάσαι να ξυπνάς με ηρεμία, αγαλλίαση και ποιοτικό ύπνο;

Ίσως να μην είναι εφικτό να ξυπνάς όπως παλιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να ορίσεις τι είναι αυτό που θα σε βοηθήσει και τι θα σου στερήσει ένα όμορφο πρωί με χαρά, ενέργεια και όρεξη για αυτά που θα έρθουν μέσα στη μέρα. Αν θέλεις να αποκτήσεις morning glory και να μην παρεμβαίνεις στην παραγωγή μελατονίνης, για ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips.

Μην ξεκινάς τη μέρα σου με το κινητό
Αν ξυπνάς έστω με μία θετική σκέψη, μόλις την εξαφάνισες. Παρασύρεσαι από όλα τα αρνητικά πράγματα που θα δεις στο κινητό σου. Δυσάρεστες ειδήσεις, ένα μήνυμα που σε επηρεάζει, μέιλ με απαιτήσεις από τη δουλειά.

Έστω και λίγη γυμναστική
Σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2018 στο International Journal of Obesity, η συστηματική άσκηση δεν αλλάζει μόνο τις διατροφικές σου συνήθειες, αλλά σε κάνει να πίνεις περισσότερο νερό και να έχεις περισσότερη όρεξη να υλοποιήσεις δύσκολα καθήκοντα. Επιπλέον, ο εγκέφαλος λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Κρύο νερό το πρωί
Όχι στο κεφάλι που θα σε ξυπνούσε μία ώρα αρχύτερα, αλλά για να το πιεις. Εφόσον χάνεις υγρά κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και μην πηγαίνεις κατευθείαν στην καφετιέρα. Πιες ένα ποτήρι κρύο νερό πρώτα.

Σταθερό ξύπνημα κάθε μέρα
Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μία ρουτίνα στον ύπνο. Ο οργανισμός μαθαίνει πότε είναι η ώρα να πάει για ύπνο και σχεδόν μαθαίνει να ξυπνά χωρίς ξυπνητήρι. Η σταθερότητα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και το τι σε περιμένει και δεν νιώθεις άγχος για το αν θα σέρνεσαι το πρωί.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος