Λεκές από αντηλιακό. Δες πώς θα τον ξεφορτωθείς εύκολα

Δευτέρα, 27 Ιούλιος 2020 19:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λεκές από αντηλιακό. Δες πώς θα τον ξεφορτωθείς εύκολα

Το αντηλιακό είναι από αυτά τα προϊόντα που χρειάζεται το δέρμα μας όλες τις εποχές, όλους τους μήνες, όλες τις μέρες. Γενικότερα, 365 μέρες τον χρόνο, χωρίς υπερβολές. Το αντηλιακό μπορεί να αφήσει λεκέδες στο αγαπημένο σου μαγιό, το παρεό, την πετσέτα ή τα ρούχα σου.

Ειδικότερα όταν αυτά είναι ανοιχτόχρωμα (που συνήθως είναι, γιατί είναι καλοκαίρι). «Θα φύγει στο πλύσιμο» είπες, αλλά παρέμεινε ο λεκές από το αντηλιακό. Μην ανησυχείς όμως, σου έχω εύκολα και πολύ απλά tips.

Αλατόνερο, αμμωνία και κορν φλάουρ

Μόλις αντιληφθείς τον λεκέ τοποθέτησε το ρούχο σε αλατόνερο με μερικές σταγόνες αμμωνία. Διαφορετικά μπορείς να μούλιασεις το σημείο που έχει πέσει αντηλιακό με λίγο χυμό λεμονιού. Εάν πάλι δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω, χρησιμοποίησε κορν φλάουρ. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να απλώσεις το πάνω στον λεκέ και να το αφήσεις να δράσει για 30 λεπτά ώστε να απορροφήσει τυχόν υπερβολική λιπαρότητα. Στο τέλος, αφαιρείς τυχόν υπολείμματα με ένα μαχαίρι.

Τρίψε τον λεκέ

Επόμενο βήμα είναι να τρίψεις απαλά το λεκιασμένο σημείο με απορρυπαντικό πιάτων. Μόλις εφαρμόσεις το απορρυπαντικό πιάτων, αφήσέ το να δράσει για 5 λεπτά. Προσοχή: φρόντισε το απορρυπαντικό πιάτων να είναι άχρωμο, για να μην έχεις και άλλα μπλεξίματα.

Ξέπλυνε πολύ καλά

Προτελευταίο βήμα, είναι να ξεπλύνεις το ρούχο πάρα πολύ καλά, με ζεστό νερό.

Στο πλυντήριο

Η σωστή δουλειά, θέλει και υπομονή. Βάλε λοιπόν πλυντήριο στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία που ενδείκνυται για το ύφασμά σου και έτοιμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος