Πώς θα καταλάβεις ότι το αντηλιακό σου έχει λήξει

Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2020 20:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς θα καταλάβεις ότι το αντηλιακό σου έχει λήξει

Ξεκινώντας να επαναλάβουμε κάποια βασικά: Πρώτον φοράμε αντηλιακό όλο το χρόνο. Δεύτερον, το απλώνουμε παντού, ακόμη και στα βλέφαρά μας ή κοντά στη γραμμή των μαλλιών μας. Τρίτον, επιλέγουμε ένα αντηλιακό ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Τα αντηλιακά, όπως και τα καλλυντικά μας όπως και γενικά πολλά πράγματα σ’ αυτή τη ζωή έχουν ημερομηνία λήξης. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι σε περίπτωση που το αντηλιακό σου έχει λήξει είναι πως γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό.

«Τα περισσότερα αντηλιακά έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν περίπου τρία χρόνια (αν δεν έχουν ανοιχτεί). Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία του αντηλιακού σου».

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει περίπτωση ένα αντηλιακό να θεωρείται ακατάλληλο ακόμη κι αν δεν έχει περάσει επισήμως η ημερομηνία λήξης του, μιας και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να καταστρέφουν γρηγορότερα το SPF του. Κάτι τέτοιο, συμβαίνει για παράδειγμα όταν αποθηκεύεις το αντηλιακό σου σε ένα μέρος με αρκετά υψηλή θερμοκρασία ή σε ένα σημείο που το «βλέπει» συνέχεια ο ήλιος, όπως δίπλα στο παράθυρο, στο αυτοκίνητο ή στην παραλία. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να το αντικαθιστάς κάθε λίγους μήνες, προκειμένου να βεβαιωθείς ότι συνεχίζει να είναι αποτελεσματικό. Κοινώς, αν σας περίσσεψε αντηλιακό από το περσινό καλοκαίρι, καλό είναι να το αντικαταστήσετε και να πάρετε καινούργιο.

Παράλληλα, ανεξάρτητα από την ημερομηνία, καλό είναι να τεστάρεις πάντα ένα αντηλιακό πριν το απλώσεις στην επιδερμίδα του προσώπου ή του σώματός σου. Τσέκαρε αν υπάρχουν αλλαγές στην υφή του. Αν το αντηλιακό σου έχει αρχίσει να έχει μία παράξενη μυρωδιά, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι αλλοίωσης της σύνθεσής του. Αυτό ισχύει τόσο για τα αντηλιακά με φυσικά, όσο και για τα αντηλιακά με χημικά φίλτρα.

Ένας γενικός κανόνας που καταλήγουν οι περισσότεροι experts είναι πως το αντηλιακό χρειάζεται ανανέωση κάθε χρόνο. Εξάλλου, αν χρησιμοποιείς αντηλιακό κάθε μέρα και στη σωστή ποσότητα, μία συσκευασία δεν θα σου κρατήσει αρκετό καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος