5 συνήθειες shopping που θα σε κάνουν πιο προσεκτική

Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020 20:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 συνήθειες shopping που θα σε κάνουν πιο προσεκτική

Το στυλ, η μόδα και κυρίως το shopping είναι ο παράδεισος κάθε γυναίκας. Υπάρχουν φορές που ξεφεύγουμε από τα όρια, τόσο οικονομικά όσο και σε ποσότητα ρούχων, ψωνίζουμε πράγματα που ελάχιστες φορές θα φορέσουμε ή που δεν ταιριάζουν απόλυτα στο στυλ μας, αλλά τυγχάνει αυτήν τη σεζόν που διανύουμε να είναι μεγάλη τάση.

Το αποτέλεσμα; Να έχουμε μια ντουλάπα, η οποία κοντεύει να «σκάσει» και τελικά να μην μπορούμε μέσα σε αυτήν να βρούμε και τα ρούχα που πραγματικά μας βολεύουν στην καθημερινότητά μας. Αν έχεις έρθει αντιμέτωπη με μια τέτοια κατάσταση ή τώρα βρίσκεσαι σε αυτήν τη φάση, καταλαβαίνεις ακριβώς αυτό που περιγράφουμε.

Παρακάτω θα μάθεις αναλυτικά τι μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις στρατηγική κατά τη διάρκεια του shopping.

Ξεσκαρτάρισμα: Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σου δύο φορές τον χρόνο: χειμώνα και καλοκαίρι. Δες πραγματικά τι φοράς και τι δε φοράς και μην κρατάς άλλο στην ντουλάπα σου ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ επειδή απλά σου αρέσουν, αλλά δεν έχει τύχει ούτε μία φορά να τα φορέσεις.

Wish list: Πόσες φορές έχεις περιηγηθεί σε online καταστήματα, έχεις παραγγείλει ρούχα και τελικά μόλις έφτασαν στην πόρτα σου συνειδητοποίησες ότι δεν τα έχεις ανάγκη; Για να περιορίσεις τις παρορμητικές αγορές κάνε μια λίστα με τα items που πιστεύεις ότι λείπουν από την ντουλάπα σου και με νέες τάσεις που πιστεύεις ότι αξίζει να επενδύσεις.

Περιόρισε τις fast fashion αγορές: Επένδυσε σε κλασικά, διαχρονικά κομμάτια, τα οποία διατηρούν αξία και ποιότητα όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Aπλότητα: Φρόντισε να έχεις στην ντουλάπα σου κομμάτια που μπορούν να φορεθούν σε πολλές περιστάσεις και με διαφορετικούς τρόπους. Δε χρειάζεται να επενδύεις διαρκώς σε items που κάνουν «φασαρία».

Να έχεις στρατηγική στις εκπτώσεις: Οι εκπτώσεις είναι παγίδα. Μπορεί να καταλήξεις να αγοράσεις πράγματα που δεν έχεις καμία ανάγκη, απλά επειδή τα βρήκες φθηνά. Εδώ καλό είναι να επιστρατεύσεις τη wish list σου για να δεις τι λείπει από την γκαρνταρόμπα σου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti