Ο σωστός τρόπος να καθαρίσεις τα γυαλιά σου

Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020 19:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο σωστός τρόπος να καθαρίσεις τα γυαλιά σου


Τα γυαλιά ηλίου και οράσεως «εξυπηρετούν» 2 σκοπούς: Λειτουργούν ως ένα επιπλέον στρώμα προστασίας ανάμεσα στα μάτια σου και τον εξωτερικό κόσμο και ταυτόχρονα ως μέσο βελτίωσης της όρασης σου. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα αφήνεις στην τύχη τους.

Οι φακοί από τα γυαλιά σου, τόσο του ηλίου, όσο και τα οράσεως, είναι σαν μαγνήτης. Μαζεύουν πάνω τους σκόνη και βρωμιές. Ευτυχώς το να τα καθαρίσεις είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία. Για να είσαι σίγουρη ότι τα καθαρίζεις σωστά, φρόντισε να ακολουθείς τα παρακάτω tips.


Χρησιμοποίησε απορρυπαντικό πιάτων
Για να καθαρίσεις τα γυαλιά σου θα χρειαστείς απλά σαπούνι και νερό. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε μία μικρή ποσότητα απορρυπαντικού πιάτων για να πλύνεις τους φακούς και τον σκελετό των γυαλιών σου. Στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό και σκούπισε τα με ένα μαλακό απορροφητικό χαρτί.

Θυμήσου πως η μόνη περίπτωση που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χαρτί απευθείας στους φακούς είναι όταν είναι βρεγμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση θα γρατζουνίσεις τα γυαλιά οράσεώς σου. Το ίδιο ισχύει και για τα γυαλιά ηλίου.

Απόφυγε τα ισχυρά καθαριστικά προϊόντα
Το σαπούνι πιάτων είναι το μόνο καθαριστικό προϊόν που υπάρχει σπίτι σου και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα γυαλιά σου. Θα πρέπει να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις άλλους είδους καθαριστικά.

Το ξίδι, οι χαρτοπετσέτες, υφάσματα από ρούχα είναι πιθανό να φθείρουν τα γυαλιά σου. Και τότε δεν υπάρχει τρόπος να το διορθώσεις. Οπότε, κάθε φορά που δεν χρειάζεται να φοράς τα γυαλιά σου (ηλίου ή οράσεως) φρόντισε να τα τοποθετείς στη θήκη τους.

Απόφυγε να καθαρίσεις με τα μαντηλάκια απευθείας τους φακούς και προτίμησε το πανάκι που υπάρχει στη θήκη των γυαλιών σου.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις τα αντισηπτικά μαντηλάκια για να καθαρίσεις τα γυαλιά σου πρόσεξε να μην περιέχουν οινόπνευμα, γιατί έτσι υπάρχει κίνδυνος να αποχρωματίσεις τον σκελετό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος