Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε αποτρίχωση με κερί στα πόδια

Δευτέρα, 11 Μάιος 2020 19:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε αποτρίχωση με κερί στα πόδια

Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε μόνες σας αποτρίχωση με κερί και όλα θα πάνε καλά.

Προτιμήστε προϊόν που ξεπλένεται εύκολα.
Καλύτερα είναι να επιλέξετε τις ταινίες που έχουν ενσωματωμένο το κερί και όχι τα δύο προϊόντα ξεχωριστά. Είναι πιο εύκολες στη χρήση και ότι καλύτερο για εσάς που επιχειρείτε να κάνετε αποτρίχωση μόνες σας για  πρώτη φορά.

Αγοράστε έξτρα ταινίες
Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ταινίες και roll on με κερί φροντίστε να έχετε έξτρα ταινίες αφού μπορεί να καταστρέψετε αρκετές κατά την προσπάθειά σας.

Σιγουρευτείτε πως οι τρίχες έχουν το ιδανικό μήκος
Αν είναι πολύ κοντές το πιθανότερο είναι να μην καταφέρετε να τις απομακρύνετε. Αν πάλι είναι μακριές θα πρέπει να τις κόψετε λιγάκι με ένα ψαλίδι. Συνήθως επισκέπτεστε το κέντρο αισθητικής κάθε 4 εβδομάδες οπότε θα πρέπει να υπολογίσετε με βάση το τελευταίο σας ραντεβού.

Το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό.
Αν χρησιμοποιήσετε κερί σε στέρεη μορφή θα πρέπει να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ώστε να λιώσει. Δοκιμάστε το στην παλάμη σας για να σιγουρευτείτε πως δεν είναι καυτό.

Χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα για να το απλώσετε στα πόδια σας ακολουθώντας τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες. Αν πάλι επιλέξετε ταινία πρέπει να τη ζεστάνετε αρχικά στις παλάμες σας και στη συνέχεια να την κολλήσετε.
Το ζεστό κερί πρέπει να στεγνώσει για να το τραβήξετε σε αντίθεση με την ταινία που μπορείτε να την αφαιρέσετε απότομα και αμέσως.
Αμέσως μετά θα πρέπει να περιποιηθείτε το δέρμα και να αποφύγετε για 24 ώρες τη σάουνα, τα πολύ ζεστά ντους και την έκθεση στον ήλιο. Για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς απλώστε κομπρέσα με κρύο νερό και φορέσετε άνετα ρούχα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti