Αποτρίχωση με κερί

Μυστικά για να γίνει λιγότερο επίπονη και πιο αποτελεσματική

Τρίτη, 10 Μάρτιος 2020 15:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποτρίχωση με κερί

Οι γυναίκες καταλαβαίνουν το πραγματικό νόημα της γνωστής φράσης "η ομορφιά θέλει θυσίες" ήδη από την πρώτη τους αποτρίχωση με κερί. Κι όμως η γνωστή μέθοδος απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας δεν είναι απαραίτητο να είναι συνυφασμένη με έντονο πόνο και αίσθηση δυσφορίας.  

-Η ξηρή επιδερμίδα κάνει πιο πιθανό το σπάσιμο της τρίχας κατά την αποτρίχωση. Η απολέπιση μία μέρα πριν είναι πολύ σημαντική προκειμένου να έχουν απομακρυνθεί τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα.

-Εάν έχετε χαμηλή αντοχή στον πόνο, ένα παυσίπονο μπορεί να είναι σωτήριο, καθώς θα μειώσει τη φλεγμονή στο δέρμα.

-Εάν κάνετε αποτρίχωση μόνη στο σπίτι, ελέγξτε τη σωστή θερμοκρασία του κεριού στην εσωτερική πλευρά του χεριού. Αν είναι πολύ κρύο, δεν θα απλωθεί σωστά ενώ αν είναι πολύ ζεστό, υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων και ερεθισμών στην επιδερμίδα.

-Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τη φορά με την οποία θα πρέπει να απλώνεται το κερί. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να απλώνεται στην κατεύθυνση που φυτρώνει η τρίχα, ενώ η ταινία θα πρέπει να απομακρύνεται με την αντίθετη φορά, όσο η επιδερμίδα στο συγκεκριμένο σημείο είναι τεντωμένη.

-Τα πολύ στενά ρούχα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα μετά την αποτρίχωση εξαιτίας της τριβής. Ιδανική επιλογή είναι τα ρούχα με πιο φαρδιές γραμμές που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει.

-Τα πολύ καυτά ντους και το μπάνιο στη θάλασσα μετά την αποτρίχωση μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Περιμένετε ιδανικά 1-2 μέρες πριν ενδώσετε σε ένα ντους με καυτό νερό ή πριν πάτε για μπάνιο στη θάλασσα.

-Καθώς η επιδερμίδα μετά την αποτρίχωση είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, η ενυδατική κρέμα δεν θα πρέπει να παραλείπεται. 'Ένα προϊόν που να περιέχει κάποιο καταπραϋντικό έλαιο αποτελεί επίσης μια πολύ καλή προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα