Πώς να περπατάς άνετα πάνω σε ψηλοτάκουνα

Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2020 22:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να περπατάς άνετα πάνω σε ψηλοτάκουνα

Μέχρι πολύ πρόσφατα τα ψηλοτάκουνα ήταν ένα πολύ δύσκολο task στην καθημερινότητά μου. Δεν φορούσα σχεδόν ποτέ κι όταν το έκανα είχα σίγουρα ένα ζευγάρι sneakers στη τσάντα μου. Και φυσικά κάθε φορά που τα έβγαζα από τα πόδια μου, η ανακούφιση ήταν μεγάλη. Το να φοράω high heels όμως είναι κάποιου είδους τιμωρία; Όχι.

Αν δεν μπορείς να βάλεις ψηλοτάκουνα είναι σούπερ οκ. Αν τα αγαπάς όμως και κάθε φορά που τα επιλέγεις αγανακτείς, σου βρήκα 6 τρόπους για να απολαμβάνεις τη διαδικασία. Και όχι, η φράση «μπρος στα κάλλη, τι είν’ ο πόνος» δεν βρίσκει κανέναν υποστηρικτή εδώ. Η δική μου λύση ήρθε μέσα από την ανακάλυψη του είδους τακουνιού που μπορώ να περ- πατήσω και να νιώθω άνετη.

Για αρχή επίλεξε το σωστό ζευγάρι
Αν πρόκειται να φορέσεις τα τακούνια σου όλη μέρα φρόντισε να βρεις ένα ζευγάρι που θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη. Εδώ και χρόνια έχω σταματήσει να επενδύω σε γόβες με ψηλό και λεπτό τακούνι. Ναι, σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία κλασική μαύρη γόβα, όμως εγώ θα προτιμήσω την εκδοχή της με το τετράγωνο και λίγο πιο χαμηλό τακούνι.

Φόρα τα ψηλοτάκουνα στο σπίτι
Όταν αγοράσεις ένα καινούργιο ζευγάρι πέδιλα δοκίμασε να τα φοράς για 10 λεπτά την ημέρα μέσα στο σπίτι. Έτσι θα συνηθίσεις το ύψος τους και επιπλέον θα πάρουν το σχήμα του ποδιού σου, αποφεύγοντας να σε «χτυπήσουν» σε εντελώς ακατάλληλη στιγμή. Προσπάθησε για αρχή να τα φοράς πάνω σε μαλακές επιφάνειες και όχι σε σκληρό έδαφος.

Κάνε τα ψηλοτάκουνα πιο βολικά
Θα σου έλεγα ότι η φιάπα θα κάνει το περπάτημά σου πιο άνετο και εύκολο, αλλά δεν είμαι #teamφιάπα σε καμία περίπτωση. Οπότε, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις πάτους ή pads, που θα δημιουργήσουν την αίσθηση μαξιλαριού κάτω από το πόδι σου.

Βρες τον βηματισμό σου
Πάτα πρώτα το τακούνι και μετά το μπροστινό μέρος του πέλματός σου. Επίσης να κοιτάς πάντα μπροστά και όχι τα πόδια σου. Έτσι θα αποφύγεις τις επιπτώσεις που θα έχει ένα σπασμένο πεζοδρόμιο ή μία κολώνα που μπορεί να βρεθεί μπροστά σου. Άντε και καλή τύχη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα