6 βήματα για έναν γλυκό ύπνο

Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2019 21:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
6 βήματα για έναν γλυκό ύπνο

Περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας ενώ κοιμόμαστε. Ο ύπνος είναι σημαντικός στη ζωή μας και πρέπει να φροντίζουμε ώστε να είναι όσο τον δυνατόν πιο καλός. Ωστόσο πολλές φορές κάτι τον χαλάει και το να κοιμηθείς εύκολα καταλήγει σε άθλο. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Κοιμάσαι με το κατοικίδιό σου
Τα ζωάκια δεν κάνουν ήσυχο ύπνο. Κινούνται πολύ πιο συχνά από ότι ο άνθρωπος, μπορεί να σε ξυπνήσουν γιατί θέλουν να παίξουν Αλλά ακόμα και να σου προκαλέσουν αλλεργίες. Φρόντισε λοιπόν να κοιμούνται σε διαφορετικό δωμάτιο.

Γυμναστική το βράδυ
Απόφυγε τη γυμναστική το βράδυ γιατί σε γεμίζει με ενέργεια αλλά και με υπερένταση τη στιγμή ενώ θα έπρεπε να είσαι ήρεμος πριν τον ύπνο. Προτίμησε έναν χαλαρό περίπατο μέχρι τις 7 το απόγευμα που και θα σε γυμνάσει αλλά και θα σε “κουράσει” αρκετά για να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Ηλεκτρονικές συσκευές
Παίζεις ηλεκτρονικά παιχνίδια, βλέπεις τηλεόραση ή χαζεύεις στο ίντερνετ πριν τον ύπνο; Τότε πολύ πιθανόν να έχεις αϋπνία. Οι ηλεκτρονικές συσκευές εμποδίζουν την παραγωγή μελατονίνης, της βασικής ουσίας του οργανισμού του που σχετίζεται με τον ύπνο.

Νερό πριν τον ύπνο
Είναι γνωστό το πρόβλημα του να ξυπνάς μέσα στη νύχτα για να επισκεφθείς το μπάνιο επειδή έχεις πιει πολύ νερό πριν τον ύπνο. Φρόντισε να αποφύγεις τα υγρά για να αποφύγεις τα νυχτερινά ξυπνήματα!

Μπάνιο
Αν έχεις συνηθίσει να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο πριν τον ύπνο τότε πρέπει να αναζητήσεις την αιτία της αϋπνίας αλλού. Αν όμως είναι μια καινούρια συνήθεια, τότε ενδεχομένως το μπάνιο να σε ξυπνάει, όπως ένα πρωινό ντους και όχι να σε χαλαρώνει.

Διάβασμα
Διαβάζεις πριν τον ύπνο; Μήπως το βιβλίο που διαβάζεις σε εξιτάρει να μάθεις τη συνέχεια του και τελικά καταλήγεις να φτάνεις στο ξημέρωμα έχοντας διαβάσει 350 σελίδες αλλά χωρίς να έχεις κοιμηθεί ούτε λεπτό; Προτίμησε να διαβάσεις κάτι χαλαρό, το οποίο δεν σου εξάπτει την φαντασία ή που δε θα σου δημιουργήσει περίεργα όνειρα επηρεασμένα από την ιστορία που διαβάζεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland