Τα 3 gadgets που λύνουν τα χέρια κάθε νέας μαμάς

Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2019 21:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα 3 gadgets που λύνουν τα χέρια κάθε νέας μαμάς

Μία νέα μαμά μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί κι ως ένας μικρός εξερευνητής. Βρίσκεται σε μία συνεχή αναζήτηση σχετικά με το ποιο είναι το καλύτερο για το παιδί της, πώς μπορεί να καταφέρει να κοιμάται εκείνο πιο εύκολα, πώς να το κάνει μόνη της μπάνιο, πώς να κάνει λίγο πιο εύκολη την καθημερινότητά της. Μερίκα ευρήματα ωστόσο μπορούν να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Είναι μικροί θησαυροί στο σπίτι που κάνουν όλη τη διαδικασία της φροντίδας λίγο πιο εύκολη.

Θερμαντήρας
Δεν ξέρω αν είναι σε όλες τις λίστες που απευθύνονται στη νέα μαμά, αλλά μαζί με τον αποστειρωτή και έναν βραστήρα καλό είναι να προσθέσεις και τον θερμαντήρα. Μία μικρή ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να μοιάζει ανούσια και περιττή με το πρώτο άκουσμα, αλλά αν δεν την έχεις από την αρχή καταλαβαίνεις τη σημασία της. Ο θερμαντήρας είναι αυτός που κρατά το νερό που έχεις βράσει και προορίζεται για το γάλα του μωρού στη σωστή θερμοκρασία, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα της πείνας είναι έτοιμο να προσθέσεις τη σκόνη της φόρμουλας και να ταΐσεις το παιδί.

Δισκέτα με λευκούς ήχους
Πρόκειται για μία δισκέτα με λευκούς ήχους που την ανάβεις και παίζει σε λούπα μία γλυκιά μελωδία (έχεις περισσότερες από μία επιλογές), η οποία κάποια στιγμή σταματάει. Μέχρι εδώ δεν σου έχω πει και κάτι σπουδαίο. Τι θα έλεγες όμως αν αυτή η δισκέτα ενεργοποιούνταν μόνη της όταν το μωρό έκλαιγε ή κουνιόταν; Ε ναι λοιπόν, αυτή η δισκέτα το κάνει και δεν θα την έχεις ποτέ αφόρτιστη. Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα ύπνου με το μωρό, τότε πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε.

Ατμομάγειρας παιδικός
Έρχεται η στιγμή που το μωράκι σου πρέπει να μπει στις τροφές. Όλα καλά με την κρέμα και τη φρουτόκρεμα. Όταν όμως πρέπει να βράσεις μοσχαράκι με λαχανικά τα πράγματα λίγο δυσκολεύουν. Το μωρό πρέπει να έχει τη δική του κατσαρόλα κάθε μέρα, για να είναι φρέσκο και το φαγητό να έχει όλες τις βιταμίνες κι αυτό σημαίνει ότι εσύ πρέπει να είσαι στην κουζίνα τη μισή μέρα στην καλύτερη περίπτωση.
Όχι όμως αν έχεις έναν βρεφικό ατμομάγειρα. Επί του πρακτέου, βάζεις μέσα το κρέας ή τα λαχανικά ή όποια άλλη τροφή θες σε κομματάκια, προσθέτεις νερό σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχει πάνω, γυρνάς ένα κουμπάκι και τέλος. Σε λίγη ώρα θα ακούσεις έναν θόρυβο, θα αναποδογυρίσεις τον κάδο με το βρασμένο στον ατμό φαγητό, πατώντας το ίδιο κουμπί θα το πολτοποιήσεις και είναι έτοιμο. Ούτε κατσαρολικά, κουτάλια και πιρούνια, όχι δοκιμές αν είναι καλά βρασμένο το κρέας και όχι ανακατέματα πάνω από την κατσαρόλα.

Για όλα τα παραπάνω, οι επιλογές σου είναι ποικίλες στην αγορά και σίγουρα θα βρεις το ιδανικό που θα καλύπτει τις ανάγκες σου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος