Φτιάξετε ένα φυσικό γυαλιστικό για ξύλινες επιφάνειες

Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2019 21:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φτιάξετε ένα φυσικό γυαλιστικό για ξύλινες επιφάνειες

Για να αναδείξετε τις ξύλινες επιφάνειές σας θα πρέπει να τις περάσετε με ένα γυαλιστικό. Φυσικά υπάρχουν προϊόντα του εμπορίου, αλλά αφενός δεν κάνουν πάντα καλή δουλειά και αφετέρου μπορούν να σας κοστίσουν μία περιουσία. Παρακάτω θα βρείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα DIY καθαριστικό που υπόσχεται να κάνει τις ξύλινες επιφάνειες να λάμψουν και παράλληλα θα τις προστατέψει από τη φθορά.

Τι θα χρειαστείτε: Ένα άδειο μπουκάλι σπρέι, χυμό από μισό λεμόνι, ¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο, 2 φλυτζάνια ξύδι, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

Μέθοδος: Βάλτε ένα χωνί στο στόμιο του μπουκαλιού για να μειώσετε τους λεκέδες. Στύψτε το μισό λεμόνι μέσα στο μπουκάλι (ή αν θέλετε στύψτε το σε έναν λεμονοστύφτη και στη συνέχεια βάλτε το στο μπουκάλι). Προσθέστε το ¼ του φλυτζανιού ελαιόλαδο, τα 2 φλυτζάνια ξύδι και τις 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου. Στη συνέχεια κλείστε το μπουκάλι σας και ανακινήστε καλά. Το καθαριστικό σας είναι έτοιμο! Ψεκάστε λίγο πάνω σε ένα μαλακό πανί και γυαλίστε τις επιφάνειές σας με κυκλικές κινήσεις.
Το ελαιόλαδο δίνει υγρασία στο ξύλο και θα το κάνει να γυαλίσει, ενώ το ξύδι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό. Ο χυμός λεμονιού είναι τέλειος για να καθαρίσετε το ξύλο, έχει χαμηλό pH και ανιβακτηριδιακές ιδιότητες. Σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο λεμονιού θα δημιουργήσετε ένα όμορφο άρωμα καθαριότητας για όλο το σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti