Τα σνακ που πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε δίαιτα

Πέμπτη, 29 Αύγουστος 2019 20:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα σνακ που πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε δίαιτα

Tο σνακ είναι απαραίτητο σε μια δίαιτα καθώς μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό αλλά και να μας χορτάσει μέχρι το επόμενο γεύμα. Τι συμβαίνει όμως όταν επιλέγουμε τα λάθος σνακ; Για να μην πεινάτε περισσότερο μετά από ένα σνακ και να μην καταλήξετε να πάρετε βάρος, προσέξτε ποια σνακ πρέπει να αποφεύγετε:

Σνακ με υδατάνθρακες
Εάν φάτε λίγα κράκερ (σκέτα), δημητριακά ή ψωμί (σκέτο) τότε ίσως πεινάτε περισσότερο μετά από λίγο. Είναι προτιμότερο να τα συνοδεύσετε με τυρί ή με φυστικοβούτυρο!

Σνακ με πολλές φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες σε μια δίαιτα όμως καλό είναι να μην καταναλώνετε όσες χρειαζόμαστε σε μια μέρα μόνο σε ένα σνακ. Καλό είναι να τις μοιράζουμε σε κάθε γεύμα για μια πιο ισορροπημένη διατροφή.

Σνακ μόνο με τροφές χαμηλών λιπαρών
Είναι διαιτητικό αλλά όταν επιλέγουμε μόνο τρόφιμα χαμηλών λιπαρών έχουμε –σύμφωνα με έρευνες- περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσουμε περισσότερο φαγητό.

Σνακ με ζάχαρη
Εννοείται ότι η ζάχαρη πρέπει να περιορίζεται σε κάθε δίαιτα και ειδικά στα σνακ αφού μπορεί να δημιουργήσει επιθυμία για φαγητό ή για κάτι γλυκό. Αποφύγετε τους χυμούς με ζάχαρη κι επιλέξτε φρέσκα και εποχιακά φρούτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα