Πώς να αποθηκεύσεις σωστά τα χαλιά σου

Πέμπτη, 13 Ιούνιος 2019 20:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να αποθηκεύσεις σωστά τα χαλιά σου

Είναι πια καιρός να μαζέψεις τα χαλιά και να τα αποθηκεύσεις μέχρι να έρθει η ώρα να στρωθούν στο σαλόνι και τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Ίσως η πιο σημαντική συμβουλή που μπορεί κάποιος να σου δώσει είναι να τα αποθηκεύσεις καθαρά σε χώρο δροσερό και χωρίς υγρασία.
Τα χαλιά προκείμενου να διατηρήσουν το χρώμα τους, την φρεσκάδα τους και να μην φθαρούν, θέλουν σωστή αποθήκευση. Επιπλέον, επειδή μπορεί να μαζέψουν σκόρο, θα πρέπει ένα παραπάνω να προσέξεις πως θα τα ταχτοποιήσεις. Πάμε, λοιπόν, να δούμε ένα προς ένα τα βήματα!

Βήμα 1: Καθάρισε το καλά Ακόμα και να το έχεις καθαρίσει την προηγούμενη μέρα, όταν έρθει η στιγμή να το βάλεις στην άκρη, πρέπει να το ξανακαθαρίσεις. Είναι πολύ σημαντικό γιατί μια μέρα είναι αρκετή για να μαζέψει σκόνη ή αυγά από ψείρες που με το γυμνό μάτι δεν το πολύ-καταλαβαίνεις. Συμβουλή μου είναι αν έχει τη δύναμη πρώτα να το τινάξεις και μετά να το περάσεις με την ηλεκτρική σκούπα!
Tip 1: για τις υστερικές με την απόλυτη καθαριότητα, πάρε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και σκόνη για καθάρισμα (π.χTide, ΟΜΟ κλπ) και με ένα πανί πέρασε όλο το χαλί.
Tip 2: Σε περίπτωση που έχει και κρόσσια, για να διατηρηθούν καλύτερα πάρε μια μικρή λεκάνη με ζεστό νερό και ξύδι και «χτένισε» τα με μια βούρτσα.

Βήμα 2: Βάλε αντισκοριακό Εδώ έχεις δύο επιλογές. Για εσένα που δε θέλεις να αφήνεις τίποτα στην τύχη μπορείς να πάρεις από τα επαγγελματικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Η άλλη λύση είναι να πας στο super market να πάρεις το κουτάκι με τα φύλλα που είναι για να απωθούν τον σκόρο και να τα βάλεις στο χαλί πριν το κάνεις ρολό. Ανάλογα το πόσο φροντίδα χρειάζεται, αποφασίζεις!
Η ιδανική περίπτωση θα ήταν να επιλέξεις ένα χώρο δροσερό και χωρίς καθόλου υγρασία. Αλλά επειδή δεν γίνεται πάντα αυτό, αφενός κόλλησε στις γωνίες ένα κομμάτι χαρτοταινία για να μην γυρίσουν λόγω υγρασίας και μετά δεν στρώνει και αφετέρου συσκεύασε τα όσο πιο αεροστεγώς γίνεται.

Βήμα 3: Τύλιξε το Εδώ θέλει λίγη τεχνική. Αρχικά πρέπει να το τυλίξεις όσο πιο ευθεία γίνεται για να μπορείς να το στερεώσεις άμα το αποθηκεύσεις όρθιο. Οπότε άπλωσε το στο πάτωμα καλά. Έπειτα, γύρνα περίπου μια παλάμη το χαλί να αντικρίσει καλή με καλή μεριά. Τώρα, ξεκίνα να το κάνεις ρολό. Όσο πιο σφιχτά, τόσο πιο καλά!
Tip: για καλύτερο κράτημα είτε δέσε το στις άκρες με σχοινί, είτε με χαρτοταινία για να κρατιούνται και οι γωνίες χωρίς να γυρνάνε.
Τέλος, βάλε το μέσα σε πλαστική σακούλα. Μπορείς να τις βρεις σε όλα τα μεγέθη στο super market. Κλείσε το όσο πιο σφιχτά μπορείς για να αποφύγεις να μαζέψει σκόνη, παράσιτα, αράχνες και μετά βρεις ένα χαλί γεμάτο τρύπες! Την ίδια δουλεία μπορεί να κάνει και ένα κομμάτι ύφασμα-π.χ ένα σεντόνι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα