Το φυτό που μπαίνει στο σπίτι και γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε κάθε χώρο

Παρασκευή, 07 Ιούνιος 2019 21:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το φυτό που μπαίνει στο σπίτι και γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε κάθε χώρο

Mε ένα καράβι, ένα αμπέλι και μια ελιά μπορείς να ξαναφτιάξεις την Ελλάδα, είχε γράψει ο Οδυσσέας Ελύτης 34 χρόνια πριν.
Αυτά τα τρία πανανθρώπινα σύμβολα κλείνουν μέσα τους το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον: σε όποια εποχή κι αν στρέψουμε το βλέμμα μας, τα συναντάμε.
Στην εποχή που διανύουμε, η ανάγκη να εστιάσουμε ξανά στην ουσία είναι πιο έντονη από ποτέ. Και αυτή η ανάγκη αποτυπώνεται παντού: ακόμα και στην διακόσμηση του σπιτιού μας.
Τα τελευταία χρόνια, ένα σύμβολο ευφορίας, ελπίδας και νίκης, που συνδέεται με τις απαρχές της ιστορίας και του πολιτισμού μας, ένα κομμάτι «φωτός», έχει γίνει μια ολόκληρη ενότητα στο interior design: μιλάμε για την ελιά.
Η ελιά και την φετινή χρονιά αποτελεί ένα διακοσμητικό trend που μπαίνει σε κάθε γωνιά του σπιτιού και αλλάζει την αύρα της.
Αγέρωχη και επιβλητική, η ελιά κοσμεί το σπίτι και η ενέργειά της διαχέεται στην ατμόσφαιρα και την μεταμορφώνει.
Το 2019, η φιλοσοφία που διέπει την διακόσμηση εσωτερικών χώρων θέλει το σπίτι το πιο ήρεμο καταφύγιο της καθημερινότητάς μας: τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός «ησυχαστηρίου» που καλύπτει τις εσωτερικές μας ανάγκες.
Η ελιά με το μεσογειακό της άρωμα, ξυπνά τις αισθήσεις, ηρεμεί και καθαρίζει τον χώρο και μας μεταφέρει σε ένα resort που θα μας κάνει να ξεφύγουμε από την πίεση και το στρες της καθημερινότητάς μας.

Για την φροντίδα της ελιάς σε εσωτερικό χώρο:
Nα θυμάστε ότι αγαπά τον ήλιο και απαιτεί να είναι προστατευμένη από τον αέρα και το κρύο. Χρειάζεται καλό αερισμό και μια ημισκιερή, φωτεινή θέση είναι ιδανική.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα