Κάθεσαι όλη μέρα; 6 έξυπνοι τρόποι για να κινείσαι περισσότερο

Τετάρτη, 15 Μάιος 2019 15:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κάθεσαι όλη μέρα; 6 έξυπνοι τρόποι για να κινείσαι περισσότερο

Το ότι η καθιστική ζωή δεν είναι καλή ούτε για τη σιλουέτα, ούτε για την υγεία σου, είναι κάτι που σίγουρα ξέρεις, και υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν το πόσο έχουν αυξηθεί οι ώρες που περνάμε καθισμένοι και ακίνητοι.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις αν θέλεις να μειώσεις τις ώρες που περνάς καθισμένη και θέλεις να βάλεις περισσότερη κίνηση στην καθημερινότητα σου;

Πιες πολύ νερό
Ακούγεται άβολο, αλλά όσο περισσότερο νερό πίνεις τόσες περισσότερες διαδρομές θα κάνεις από και προς την τουαλέτα. Εάν η τουαλέτα στη δουλειά σου βρίσκεται μακριά από το γραφείο σου, αυτό σημαίνει ότι θα κάνεις περισσότερες βόλτες και άρα θα κινητοποιηθείς περισσότερο.

Περπάτα όταν μιλάς στο τηλέφωνο
Στην επόμενη τηλεφωνική κλήση που θα κάνεις σε μία φίλη σου για να πείτε να νέα σας, περπάτησε για όση ώρα μιλάτε. Αν μάλιστα μπορείς να βγεις έξω για να το κάνεις αυτό, ακόμα καλύτερα.

Καθάρισε το σπίτι σου
Αφιέρωσε μερικά λεπτά για να πετάξεις ό,τι δεν χρειάζεσαι και να βάλεις όλα τα πράγματα στη θέση τους ενώ ακούς δυνατά μουσική. Ο ρυθμός μπορεί να σε παρασύρει να αρχίσεις να χορεύεις, καίγοντας ακόμα περισσότερες θερμίδες.

Πάρκαρε στην πιο απομακρυσμένη θέση
Είτε πηγαίνεις στο γραφείο σου είτε στο σούπερ μάρκετ, αντί να παρκάρεις κοντά στην είσοδο, προτίμησε τις θέσεις που βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να περπατήσεις όσο περισσότερο γίνεται.

Κάνε ασκήσεις παρακολουθώντας την αγαπημένη σου σειρά
Επιστρέφοντας από το γραφείο στο σπίτι σου, είναι πολύ λογικό να θέλεις απλά και μόνο να κάτσεις στον καναπέ και να δεις την αγαπημένη σου σειρά. Κάνε τη διαφορά και καθώς παρακολουθείς, κάνε μερικές απλές ασκήσεις.

Κάνε τις εξωτερικές δουλειές με τα πόδια
Αν έχεις δουλειές όπως το να πας στην τράπεζα ή στο ταχυδρομείο, αντί να πας με το αμάξι σου, προτίμησε να πας περπατώντας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα