Καθαρίσετε σήμερα κιόλας το νεσεσέρ καλλυντικών σας

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2019 20:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καθαρίσετε σήμερα κιόλας το νεσεσέρ καλλυντικών σας

Καιρό το σκέφτεστε αλλά δεν το αποφασίζετε. Αργά ή γρήγορα όμως πρέπει να γίνει, γιατί γίνεται ένα μικρό χάος εκεί μέσα και το πιθανότερο είναι να υπάρχουν προϊόντα που πρέπει να πετάξετε. Καθώς και άλλα που δεν ξέρετε καν ότι υπάρχουν.
Ξεκινάτε λοιπόν από τα παλιά τα οποία ίσως και να έχουν λήξει. Η ζωή κάθε προϊόντος μακιγιάζ έχει να κάνει με την ημέρα που ανοίξατε τη συσκευασία. Αν έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κρατάτε κι αυτό γιατί είναι γεμάτο βακτήρια, κάτι πολύ κακό για την υγεία της επιδερμίδας. Ας είμαστε ειλικρινείς λοιπόν, όλα κάποτε έχουν ένα τέλος. Όσο κι αν αγαπάτε το κραγιόν που είχατε πάρει τα Χριστούγεννα του 2016 θα πρέπει να το αποχωριστείτε. Από τότε έχετε αγοράσει τουλάχιστον άλλα 5.
Σειρά έχουν οι βάσεις, τα φον ντε τεν και τα κονσίλερ τα οποία έχουν διάρκεια ζωής ενός χρόνου. Ούτε μέρα παραπάνω. Ότι έχει στεγνώσει λοιπόν και από ρευστό έχει γίνει συμπαγές το πετάτε. Οι πούδρες πάλι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, περίπου 2 χρόνια, αφού δεν περιέχουν νερό στη σύνθεση τους. Αν όμως παρατηρήσετε ότι έχουν πιάσει κρούστα θα τις στείλετε παρέα με τα υπόλοιπα.
Και τώρα μάσκαρα και eyeliner τα οποία λήγουν μέσα σε 6 μήνες περίπου κι αυτό γιατί ανοιγοκλείνουμε τις συκσευασίες τους. Ειδικά όσο αφορά τη μάσκαρα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικές αφού είναι το προϊόν που αγαπούν πολύ τα βακτήρια, τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν στις βλεφαρίδες σας. Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά ίσως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε μία καινούρια. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τα eyeliners σε αντίθεση με τις σκιές οι οποίες είναι πιο ανθεκτικές και έχουν την ίδια συμπεριφορά με την πούδρα σε μορφή κόμπακτ. Αν έχουν πιάσει κρούστα πάνε στον κάδο απορριμμάτων.
Κραγιόν και λιπ γκλος που έχετε πάνω από δύο χρόνια επίσης τα πετάτε εκτός αν θέλετε να κόψετε το πάνω μέρος (του κραγιόν) και να το απλώνετε με ένα πινελάκι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα