Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στη διακόσμηση του σπιτιού

Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2019 20:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στη διακόσμηση του σπιτιού

Τι κάνει τα σπίτια που βλέπουμε στα περιοδικά ή τα υπέροχα διαμερίσματα των διασήμων να είναι τόσο εντυπωσιακά; Πέρα από τα τετραγωνικά και τη γενική πολυτέλεια, σημαντικό ρόλο παίζει η διακόσμηση αλλά και ορισμένες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Ποιες είναι αυτές;

Οι άνετοι χώροι. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε χώρο για τις καθημερινές σας δραστηριότητες στο σπίτι. Μπορείτε να χαλαρώνετε σε ένα cozy καθιστικό, όμως είναι σημαντικό να έχετε αρκετό χώρο για να μαγειρεύετε στην κουζίνα σας και να μπορείτε να τρώτε άνετα σ’ αυτή. Τα στιλάτα σπίτια έχουν πρακτικούς, λειτουργικούς χώρους με όμορφη διακόσμηση.

Κουρτίνες συσκότισης. Οι κουρτίνες συσκότισης στο καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο δεν είναι απλά πρακτικές, αλλά δίνουν στιλ και στους χώρους του σπιτιού. Επενδύστε σε κουρτίνες σε σκούρο χώρο και συνδυάστε τις με ανοιχτές, ακόμα και διάφανες, κουρτίνες.

Η θέα. Η θέα από το παράθυρό ή τις μπαλκονόπορτες μπορεί να δώσει επιπλέον αξία στο σπίτι. Αν, λοιπόν, η κατοικία σας διαθέτει θέα σε βουνό ή θάλασσα, ή σε κάποιο πάρκο, καλό είναι να δημιουργήσετε cozy γωνιές μπροστά από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες στις οποίες θα χαλαρώνετε απολαμβάνοντάς την. Διαφορετικά, επενδύστε σε όμορφα φυτά και μικρά δεντράκια που μπορείτε να βάλετε στο μπαλκόνι σας και να δημιουργήσετε μια μικρή όαση.

Προσωπικό ύφος. Ένα σπίτι είναι όμορφο όταν δείχνει ότι… έχει ζωή! Δεν γίνεται να είναι διαρκώς τακτοποιημένο και στην εντέλεια. Αντίθετα, αν αφήσετε μερικά βιβλία ή το laptop σας στο τραπέζι, ριχτάρια στον καναπέ ή ένα παζλ στο καθιστικό, δίνετε ζωή στο σπίτι! Καλό είναι να έχετε χώρους όπου θα μπορείτε να εργάζεστε ή να χαλαρώνετε και να διαμορφώσετε τη διακόσμηση ώστε να εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες.

Funky Design. Τι σημαίνει αυτό; Χρησιμοποιήστε statement στοιχεία στους χώρους του σπιτιού σας που αντανακλούν την προσωπικότητά σας και δίνουν χαρακτήρα στη διακόσμηση. Ένα χαλί ή ένας ιδιαίτερος πίνακας κάνουν πάντα τη διαφορά.

Οι φρέσκες λεπτομέρειες. Βάλτε φρέσκα λουλούδια στο βάζο σας, αγοράστε καινούρια τραπεζομάντιλα ή ριχτάρια για τον καναπέ σας. Οι μικρές, φρέσκες διακοσμητικές πινελιές μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να μοιάζει σαν αυτά που βλέπεις στα περιοδικά!